Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anders Svensson störs inte av 1-5

1-5 mot IFK Göteborg. Ett svidande stort nederlag. Men lagkaptenen Anders Svensson oroas inte: ''Vi var ju det bättre laget första halvtimmen av andra halvlek''.

- Nu när man lugnat ned sig och tänkt igenom och fått lite distans, så känns det som att vi slog dem under inledningen och att vi var det bättre laget under första halvtimmen av andra halvlek, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.

- Jag känner mig inte speciellt knäckt - tvärtom. Jag tycker vi visar en otrolig styrka och det är många saker som jag tycker var riktigt bra, säger Svensson.

Elfsborg var det lag som började matchen mot IFK Göteborg klart bäst. Och utdelningen lät inte vänta på sig genom Martin Ericssons mål till 1-0 redan i den fjärde minuten.

- Vi slog dem under inledningen och visade på aggressivitet och vann närkamper och tog matchen dit vi ville. Men utvisningen förändrade allt tyvärr. Vi fick organisera om och sedan fick de ett tidigt 1-1-mål och 2-1 innan paus.

Men trots decimerat manskap och bara en spelare framåt i anfallet höll Elfsborg emot bra och Emir Bajrami hade en fin chans att utjämna till 2-2.

Elfsborg försökte sedan glömma att laget var en man mindre genom att sätta in all offensiv kraft som fanns till förfogande.

- Vi hade ju fyra anfallare inne ett tag och då blev ju försvarsspelet lite lidande. Men jag tycker ändå att vi var det bättre laget under de 30 första minuterna av andra halvlek och det såg ut som om dem var rejält ängsliga.

- Chansningen med fyra anfallare på planen gick tyvärr inte riktigt hem och vi borde ha hjälpt vår målvakt bättre vid deras 1-3.

Samtidigt som Svensson går med högburet huvud efter 1-5 mot antagonisten IFK Göteborg erkänner han att förlusten var ändå av det surare slaget.

- Ja, det är lite tungt att smälta och Göteborg är ju en rival och vi släpper dem fria sista tio minuterna. Det är lite klantigt av oss men vi har träffats idag och pratat igenom matchen och förutom sista gör vi en bra insats och blev lite tuffa förutsättningar.

- Vi spelade ut dem på deras hemmaplan under en halvtimme och det är det inte många lag som har gjort. Nu fick ingen utdelning men ändå.

Vad säger du om säsongen i övrigt?
- Jag tycker inte alls vi har startat speciellt bra. Vi har inte alls fått den utdelning vi har förväntat oss. Det är några matcher där vi borde haft poäng med oss. Men matchen mot Djurgården var bra och vi fick en bra start mot Göteborg och det känns som om vi är på rätt väg.

- Nu ser vi till att revanschera oss mot Trelleborg i stället.

Mats Jonsson

Publicerad 2010-04-20 kl 12:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons