Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Andersson gör som Nanne och Prahl

Hammarby-aktuelle Janne Andersson vägrar att låta sig stressas till ett beslut. I stället har han lyssnat till både Nanne Bergstrand och Tom Prahl och tagit lärdom.
– Jag inte alls främmande för att kanske först utbilda och förkovra mig och vänta ett tag med att ta ett nytt tränaruppdrag, säger han till Hallandsposten.

Hammarby ser i dag ut att ligga närmast till för den allsvenska tränarprofilen, men trots att en av Allsvenskans största klubbar ser seriöst intresserad ut så väljer han att bromsa och titta på kollegor som Tom Prahl och Nanne Bergstrand - som båda vid flera tillfällen sagt att deras bästa tid var när de tog ledigt och fick lite distans till fotbollstillvaron.
– Jag tror att det är viktigt att stanna upp – att hinna fundera och ta in nya idéer, ny inspiration.

Men samtidigt är han så klart medveten om att marknaden inte är så stor och att alternativen vid den här tidpunkten på året inte är så många. Så, visst lite is i magen, men inte för mycket...
– Ja, om vi hade kommit fram till beslutet att gå skilda vägar låt säga en månad tidigare hade jag kanske i dag känt mig mogen för att ta nästa steg och då hade det naturligtvis funnits fler klubbar som inte gjort klart med nya tränare.

– Men jag tänker inte stressa fram något beslut utan bestämmer mig den dagen som det känns rätt.

Och oortodoxt nog har Andersson ingen agent som jobbar för honom. Så alternativen skulle kanske kunna vara fler - något han själv tänkt på.

Andersson utesluter inte möjligheten till att ta hjälp av en agent.
– Nä, det har inte funnits anledning till det. Men den dagen som jag aktivt eventuellt skulle gå ut och söka ett nytt tränarjobb tror jag att jag skulle anlita en agent för att få hjälp med det nätverk och de kontakter som dom oftast har.

Publicerad 2009-12-06 kl 12:59
Annons
Annons
Annons