Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andreasson om Hiljemark-beskedet: "Givetvis tråkigt - försökt värva honom 15 gånger"

Allsvenskan

Oscar Hiljemark, 28, började sin senior-karriär i Elfsborg.
Nu avslutar han karriären - för att i stället bli tränare.
- Jag känner Oscar och jag vet att han alltid ger 100 procent oavsett vad han väljer att göra, säger Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg, till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Under onsdagseftermiddagen kom det överraskande beskedet att mittfältaren Oscar Hiljemark avslutar sin spelarkarriär. Ålborg-spelaren berättade på klubbens hemsida att han är "förbannad och ledsen" över att det inte blir något mer fotbollsspelande. Däremot menar han att det är en "lättnad" för honom. 

Samtidigt som det nu alltså inte blir några fler minuter på planen, kommer Hiljemark synas allt mer vid sidan av densamma. 28-åringen ska nämligen bli assisterande tränare för den danska klubben han precis har representerat som spelare. 

Oscar Hiljemark inledde sin karriär på seniornivå i Boråslaget Elfsborg. Stefan Andreasson är klubbchef i Elfsborg och har känt Hiljemark sedan en lång tid tillbaka. 

ANNONS

- Jag har givetvis haft kontakt med Oscar sedan han lämnade Elfsborg och har följt hans karriär sedan dess med stolthet. Jag vet att han har haft bekymmer med skador, men det har ändå känts som att han kommit igång och börjat spela. Men jag har förstått att han till slut har landat i det här beslutet. Det är givetvis tråkigt i och med att han bara är 28 år, han kunde haft många år kvar på planen. Men han är en klok man, säger Stefan Andreasson när Fotbollskanalen når honom. 

Andreasson menar vidare att den forne Genoa- och Palermo-spelaren har en fin karriär bakom sig.

- Han har varit med om väldigt mycket: han debuterade hos oss (Elfsborg reds. anm) som ung, vann sedan SM-guld och har därefter haft en fantastisk karriär. Bland annat vann han guld med U21-landslaget och har också representerat A-landslaget.

ANNONS

Som tidigare berört har Stefan Andreasson haft kontakt med Hiljemark sedan han lämnade Sverige för att testa sina vingar utomlands. I samtalen mellan parterna har klubbchefen varit tydlig med att han gärna ser att den tidigare landslagsmannen återvänder till "Gulsvart" någon dag. 

- Han har för alltid en plats i alla Elfsborgshjärtan och jag har försökt få hem honom ungefär 15 gånger tror jag. Vi hade en diskussion (om att vända tillbaka till Elfsborg reds. anm) för en tid sedan när han skulle flytta från sin dåvarande klubb, men då blev det Ålborg i stället.

Han fortsätter: 

- Det gör nog extra ont för Boråsare och Elfsborgare som följt honom att han får sluta så här tidigt. Oscar har alltid varit väldigt populär och har varit en väldigt fin ambassadör för Elfsborg. Det har nog funnits en tro bland många på att han ska komma hem till Borås, så med anledning av det finns det nog en besvikelse att han avslutar karriären. 

ANNONS

Nu blir han assisterande tränare för Ålborg. Vad tänker du om det?
- Att bli tränare vet jag är något han länge har haft som ambition. Det känns som att han nu kan börja en ny karriär som han kommer känna lika mycket glädje, passion och engagemang för som han gjorde med fotbollen på planen. Jag är övertygad om att han passar bra för tränaryrket. Med hans personlighet är jag rätt säker på att han kommer bli en bra ledare även utanför planen.

Han kanske tränar Elfsborg i framtiden? 
- Nu ska han gå utbildningar och börja träna Ålborg; det ska bli jättekul att följa hans tränarkarriär. Om det kommer bli Elfsborg någon gång? Ja, varför inte? Men man vet aldrig hur det blir i slutändan.

Avslutningsvis förtydligar Stefan Andreasson att han tror att det kommer bli en bra tränare av Oscar Hiljemark. 

ANNONS

- Jag känner Oscar och jag vet att han alltid ger 100 procent oavsett vad han väljer att göra. Han är en ödmjuk person som vet vad han vill. Han har alla möjligheter att bli en bra tränare.

Publicerad 2021-06-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto