Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Änglarna skänker sina medlemsavgifter - efter Sigthorsson-skandalen

Allsvenskan

Kolbeinn Sigthorsson anklagas för sexuellt ofredande.
IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna väljer därför att skänka medlemsavgifter till organisationer som jobbar mot sexuellt våld.
”Vi är medvetna om att många anser att spelaren har förbrukat sin rätt att spela i IFK Göteborg”, skriver de på Instagram.

Foto: Bildbyrån

Kolbeinn Sigthorsson anklagas för sexuellt ofredande mot en kvinna på Island. Händelsen ska ha skett 2017, men har nu uppdagats på nytt. Sigthorsson har därför stoppats från att spela med Islands landslag.

Detta startade även en diskussion kring hans position i IFK Göteborg. Sportchefen Pontus Farnerud berättade för Expressen under tisdagen att det inte är aktuellt i nuläget att bryta kontraktet med spelaren. Hur de ska gå vidare är en diskussion som klubben för internt och med Sigthorsson.  

Men runt IFK finns även ett stort antal supportrar som har åsikter i frågan. Klubbens officiella supporterklubb Änglarna har skrivit ett uttalande kring händelsen och dess följder.

ANNONS

”Brottet är förövarens ansvar. Rättssamhällets ansvar är att lagföra och utdöma påföljd. Men vad som händer när vi fått vetskap om brottet är vårt gemensamma ansvar.”, skriver de på sin Instagram.

De poängterar att många supportrar anser att spelaren har förbrukat sin rätt att spela i IFK, men att de förlitar sig på att klubben kommer ta ett noga genomtänkt beslut som är i linje med föreningens värderingar.

”Vi måste tro på att människor kan förändras, på att någon som gjort fel ändå kan vara välkommen i en kamratförening. Förutsatt att densamme aktivt tar ansvar för sina handlingar, uttrycker sin ånger och benägenhet till att förbättras.”, skriver de.

Änglarna meddelar också i sitt uttalande att föreningen ska ha höga förväntningar på hur medlemmar beter sig och att de som supporterklubb värnar om som utsatts. Därför har de tagit beslutet att skänka september månads medlemsavgifter till organisationer som arbetar mot sexuellt våld.

ANNONS
Publicerad 2021-09-01 kl 11:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto