Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Änglarnas besked: Ingen BP-bojkott

Allsvenskan

IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna går emot strömmen.
Det blir ingen bojkott av bortamötet med Brommapojkarna.

Foto: Bildbyrån.

Supporterorganisationer i AIK och Halmstads BK har bojkottat bortamatcherna mot BP. Sirius "Västra Sidan" ska detsamma nästa vecka. 

En anledning till markeringarna är VAR-debatten, där BP inte har tagit ställning emot ett införade av videogranskningssystemet i svensk fotboll. Dessutom har det ett funnits ett missnöje med BP:s nominering av Fredrik Reinfeldt som ordförande för Svenska Fotbollförbundet.

Änglarna går emot bojkottsströmmen. IFK Göteborgs supporterklubb anser inte att det finns tillräckliga skäl för att skippa matchen. 

"Efter interna diskussioner har vi valt att inte ansluta till bojkotten av Brommapojkarna. Vi har valt att sätta den aktuella situationen i jämförelse med vår bojkott av AFC Eskilstuna 2019, som grundades på tydliga överträdelser av centrala regler och principer inom den svenska idrottsrörelsen. I fallet Brommapojkarna ser vi en annan problematik och vi anser att en bojkott från vår håll inte blir proportionerlig”, skriver Änglarna i ett längre uttalande.

Annons

Anledningen till Änglarnas AFC-bojkott var att dåvarande ordföranden Alexander Ryssholm ansågs verka i gråzoner av 51-procentsregeln, något Ryssholm själv inte hållit med om.

IFK Göteborg möter BP på bortaplan den 29 april.

Publicerad 2024-04-18 kl 14:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto