Äntligen poäng för BP

Äntligen rullade bollen Brommapojkarnas väg i allsvenskan. En sen kvittering innebar 2-2 hemma mot Trelleborg och en viktig poäng i bottenstriden.

Mycket stod på spel på Grimsta IP men det märktes inte på planen. Både BP och Trelleborg bjöd på offensivt och bra spel där bortalaget var bättre i första halvleken.
BP:s försvar var stundtals vidöppet, bortalagets anfallare Fredrik Jensen och Andreas Drugge kunde springa ut och in lite som de ville. Trelleborgs ledningsmål kom i den 22:a minuten genom Andreas Wihlborg som fick på ett lurigt skott från cirka 25 meter. Bollen studsade upp strax innan Kristoffer Nordfeldt skulle göra sin räddning nere vid stolpen.

Hemmalaget repade snabbt mod och satte rättvist kvitteringen sex minuter senare. Olof Guterstam kom högst på en hörna och knoppade snyggt in bollen.

Båda skapade målmöjligheter med bortalaget som det något vassare. BP:s mittbackar somnade till i slutet av halvleken och lät Drugge helt fri nicka in 2-1.

I den andra halvleken sjönk spelkvaliteten. BP hade mest boll och låg på för en kvittering. Trycket blev ännu större sedan Marcus Pode blivit utvisad i 72:a minuten, men hemmalagets ineffektivitet var märkbar. Kvitteringen till 2-2 kom dock när det återstod nio minuter och det var en back som blev poängräddare.
Pär Asp stack upp på en hörna, bollen studsade ut och han klippte till direkt strax utanför straffområdet. Träffen var utmärkt och bollen gick in via stolpen.

Trelleborgs U21-landslagsmålvakt Viktor Noring saknades på grund av ljumskskada. Ständige reserven Fredrik Persson gjorde sin första match i allsvenskan sedan den 26 juli 2008 och var hur stabil som helst. Persson gjorde två väldigt kvalificerade räddningar på frilägen i andra halvlek.

BP är fortfarande indraget i bottenstriden medan Trelleborg är på någorlunda fast mark.