Antonsson närmar sig Jeremejeff - Värnamo besegrade Mjällby

Marcus Antonsson nätade mot Mjällby.
Nu närmar IFK Värnamo-anfallaren sig Alexander Jeremejeff i skytteligan.

På måndagen tog IFK Värnamo emot Mjällby på Finnvedsvallen och bortalaget tog ledningen av bara farten. I den femte minuten fick Herman Johansson en djupledsboll, löpte ifrån allt och alla och skickade in 1-0.

Men IFK Värnamo kom tillbaka.

Och som så många gånger tidigare var det Marcus Antonsson som blev målskytt. Anfallaren pricksköt in 1-1 precis före paus och det var hans 18:e fullträff den här säsongen. Noterbart är att IFK Värnamo har gjort 28 mål den här säsongen.

I och med målet närmade sig Antonsson även Alexander Jeremejeff i skytteligan. Värnamostrikern har nu "bara" tre fullträffar upp till Häckens målkung.

Det såg länge ut att sluta 1-1, men i matchens sista skälvande minuter knoppade Mjällbys Carlos Moros Gracia in 2-1 i eget mål.

Matchen slutade 2-1.

- Det är en ganska jämn match. De står lågt och gör det svårt för oss samtidigt som vi slarvar i passningsspelet. De är bra på att stå lågt och sparka långt. De gör oss frustrerande och vi hittar inte riktigt igenom. Allt som allt tycker jag att vi skapar lite mer och är det bättre laget. Jag tycker vi förtjänar den här segern, säger Värnamos William Kenndal till Discovery+.

Resultatet innebär att IFK Värnamo har spelat ihop 31 poäng och ligger på tionde plats i allsvenskan. Mjällby å sin sida parkerar på nionde plats med sina 33 poäng.

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Tihi, Eriksson, Vilar, Larsson - Johansson, Kenndal, Magashy - Netinho, Antonsson, Zeljkovic.

Mjällby: Brolin - Kricak, Gracia, Haliti - Johansson, Persson, Gustafsson, Gustavsson, Al-Ammari - Rosengren, Bergström.

Publicerad 2022-10-03 kl 20:51