Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Årets målvakt Carljohan Eriksson lämnar Mjällby

Allsvenskan 2022-01-03 kl 13:43

Carljohan Eriksson blev årets målvakt i allsvenskan 2021.
Nu meddelar Mjällby officiellt att han lämnar klubben.
- Jag vill tacka alla som varit med under dessa tre år, säger han i pressmeddelandet.

Foto: Bildbyrån

I förra veckan presenterade Mjällby att de kommer låna målvakten Samuel Brolin över nästa säsong, precis som under 2021.

- Nu kommer Samuel konkurrera med Noel Törnqvist och en målvakt från egna leden vilket vi tror kommer bli en väldigt bra målvaktstrio under 2022, sade sportchef Hasse Larsson i pressmeddelandet.

Med i beräkningarna fanns alltså inte Carljohan Eriksson, som efter säsongen 2021 utsågs till årets målvakt i ligan. Finländaren satt på utgående kontrakt, men det hade inte offentliggjorts att han skulle lämna klubben.

- De har kanske lite mer info ute än vi kommit överens om, men sådant kan hända. Inget är klart ännu, men nu har Mjällby grävt den här gropen av misstag, sade han till Fotbollskanalen om missen.

ANNONS

Nu har även det gjorts offentligt "på riktigt". Eriksson lämnar Mjällby efter tre säsonger.

- "Calle" har förgyllt Mjällby AIF på många sätt. Det uppenbara är insatserna på planen där han bevisligen visat att han är en mycket bra fotbollsmålvakt. Men det man inte ser är hans professionalism och målmedvetenhet som inspirerar och smittar övriga spelare och ledare. Vi hoppas att "Calle" inte gjort sin sista match i klubben utan välkomnar han i framtiden, kommenterar Larsson.

Vilken nästa klubbadress blir för Eriksson är ännu inte klart. När Fotbollskanalen frågade ville han inte avslöja om det är en flytt inom allsvenskan eller utomlands som är aktuell.

- Jag vill tacka alla som varit med under dessa tre år. Det har varit en stor ära att få dela omklädningsrummet med så många fantastiska människor och att få representera Blekinges stolthet, Mjällby AIF. Föreningen har en fin anda, som skapas av de fantastiska människor som MAIF har runt omkring sig. Spelare, ledare, supportrar och alla andra; ni har gjort dessa tre år oförglömliga och under dessa år har jag fått uppleva fantastiska bedrifter på flera plan. Tack, kiitos, säger han.  

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto