Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Arneng efter Barsoms besked: "Klart säsongen blir tuff"

Abgar Barsom lämnar Syrianska – och ett redan skrangligt lag försvagas ytterligare, enligt Johan Arneng.
- Klart att säsongen blir tuff, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Arneng gjorde en uppmärksammad intervju med Svenska Dagbladet tidigare i veckan, där han hävdade att Syrianskas befintliga trupp skulle få oerhört svårt att klara sig kvar i allsvenskan. De svarta rubrikerna kom som ett brev på posten, och det framstod som att han helt dömde ut föreningens chanser.

- Så var det väl inte riktigt. Jag tycker att själva artikeln var bra och nyanserad men i överskrifterna hos medierna blev det lite väl hårt, säger Arneng.

Han står dock fast vid att klubben är känslig för skador och att det uppstått luckor på mittfältets kanter och i anfallet efter att flera nyckelgestalter – som Nahir Oyal, Imad Zatara, Peter Ijeh och Yusuf Saleh - flyttat.

- I fjol fick vi ju kvala. Det var nära att vi åkte ur redan då. Och sedan dess verkar de flesta andra allsvenska lagen ha höjt sig några snäpp, vilket gör att vi självklart måste vara medvetna om att det blir svårt för oss. Men vi är inte vid första april ännu och det finns fortfarande möjlighet att förstärka. Men jag skulle hymla om jag sade att det här blir enkelt.

Nu slutar även Abgar Barsom?
- Ja och ”Abbe” är en duktig fotbollsspelare som startade varje gång han var frisk under 2011. Klart att detta är trist. Samtidigt får vi ju in Lolo Chanko som har samma position och man får även förstå att klubben inte har obegränsade resurser heller, det ekonomiska läget är ansträngt, säger Arneng.

Han hävdar att det så kallade utspelet i SvD inte var ägnat att sätta press på klubbledningen att värva. Tvärtom måste man acceptera att läget ser ut som det gör, men då ska heller ingen förvänta sig att det blir någon toppstrid i Södertälje under 2012.

- Jag hade definitivt ingen baktanke med intervjun, jag var bara ärlig. Utgår man ifrån den träningstrupp vi haft på försäsongen hade vi inte klarat oss kvar i allsvenskan. Så enkelt är det. Jag är 33 år och behöver inte sitta och ljuga. Jag har varit med så länge att jag vet vad som krävs. Blir vi lika skadedrabbade som förra säsongen ser det alldeles för tunt ut, det kommer inte att gå, men återigen: Det finns ju fortfarande tid att hämta in spelare, om det nu är vad man prioriterar.

Publicerad 2012-02-22 kl 22:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons