Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Arnengs ”copycat” av Edman skrämmer

Johan Arneng tog på bästa Erik Edman-vis heder och ära tidigare i vinter av sitt Syrianska. I går årets skräll redan i första omgången. - Jag står ändå för vad jag sade, säger i dag Arneng.

För drygt ett år sedan gick Erik Edman till ”vettlös” attack mot Helsingborg. Stjärnan gav sig på egna laget och sågade allt och alla. Men som det slutade blev han likväl på sätt och vis en av de största guldmakarna för HIF som tog guldet i suverän stil. Tidigare i vinter gjorde Syrianskas Johan Arneng en ”copycat”. Det var i slutet av februari som han bjöd på en sågning av det egna laget i sann Edman-klass. Syrianskas mittfältsveteran såg inga som helst möjligheter för sitt gäng att undvika superettandegradering. - Jämfört med de andra allsvenska lagen ligger vi långt efter just nu. Som det ser ut nu är det inget att tveka om, då åker vi ur, sade Arneng i en intervju med Svenska Dagbladet.

Arneng har fått gehör av i stort sett hela fotbollssverige. Alla, från journalister till spelbolag och allsvenska spelare i enkäter har varit stenhårda i sin dom mot Syrianska, som ses som ett given nedflyttningskandidat. Men i går slog det på förhand nedsablade Södertäljelaget tillbaka upphaussade Blåvitt i hemmapremiären. Och nu har Arneng svängt.

- Det jag sa då, var att med den trupp vi hade just vid det tillfället så var det noll procents chans att vi skulle hålla oss kvar. Och det står jag för. Men det var innan vi fick in Chanko, innan fick behålla Yussuf Saleh och innan vi fick tillbaka Skenderovic. Nu har vi stora chanser att stanna kvar i allsvenskan, säger Johan Arneng till FotbollDirekt.se. - Vi har fått in nästan ett helt nytt lag, nu har vi helt andra förutsättningar än tidigare och vi visar mot Blåvitt hur bra vi kan vara. fortsätter Arneng.

Men helt bekväm är han inte. Tro inte att Arneng inbillar sig att alla tidigare problem är som bortblåsta. Långt därifrån.

- Vi är fortfarande tunna och sårbara för skador, vi kommer fortfarande behöva undvika skador. Men vi visar mot Blåvitt att vi har kvalitet. Det känns som ett helt nytt lag, med helt andra förutsättningar.

Precis innan transferfönstret stängde presenterade dessutom Syrianska två nya spelare, förre Blåvitt-anfallaren George Mourad samt kameruanske landslagsmittfältaren Matthew Mbuta. Johan Arneng hyllar nu klubben för de sena men välbehövliga värvningar som kommit in.

- Det är ju ingen hemlighet att klubben sliter med ekonomin. Därför väntade man med värvningar och jag tycker att det är helt rätt, även om det sportsligt inte är hundraprocentigt att vänta så länge så fanns det inget alternativ.

- Det var väldigt bra att vi fick in George Mourad, vi har ju egentligen inte så många alternativ till Admir Aganovic där framme. Mourad är väl förvisso en annan typ av anfallare än Aganovic, lite mer target, men det är bra att få lite olika alternativ därframme.

Aganovic överraskade många mot Blåvitt. Hur bra är han?

- Han har stora kvaliteter, en riktig målskytt som löper mycket i djupet men också en framspelare vilket han visar mot Blåvitt. Men han har varit lite ojämn på försäsongen och behöver fortfarande tid på sig att komma ikapp fysiskt. Men helt klart en spelartyp vi saknat tidigare, en snabb och djupledslöpande anfallare.

Publicerad 2012-04-02 kl 11:28
Annons
Annons
Annons