Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Årsdebut för Sköld efter knocken: "Varit tungt"

Allsvenskan

LAGOS. Victor Sköld är tillbaka efter sin hjärnskakning.
Mot Århus under onsdagen gör han sin första match för året.
- Det har varit tungt, säger Sköld till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Den 16 december small det på Örebros träning. Målvakten Oscar Jansson och anfallaren Victor Sköld skallade ihop i en luftduell och den otäcka smällen gjorde att duon började blöda från huvudet, fick sys och båda två har fått ärr efter händelsen. I mitten av januari var Jansson tillbaka i träning efter hjärnskakningen, men det tog längre tid för Sköld att ta sig tillbaka.

Det var först i början av träningslägret i Portugal, i slutet av januari, som Sköld börja träna för fullt. Några dagar in på lägret, för omkring en vecka sedan, träffade Fotbollskanalen anfallaren och då berättade han om tiden efter smällen.

Annons

- Det blir bättre. Det handlar mest om att komma igång. Jag fick en hjärnskakning och blev trött av att bara titta på tv. Det fanns inte mycket jag kunde göra och det är klart att det varit tungt. Jag har inte fått röra mig över huvud taget. Ofta när man har andra skador kan man köra alternativ träning, men det har inte jag kunnat, sa Sköld.

Under den första tiden som Sköld var tillbaka i träning efter hjärnskakningen behövde 27-åringen jobba på att våga gå in i nickdueller ordentligt igen. Sköld beskriver att det har känts "läskigt" att göra just det.

- Man tänker en gång extra när bollen kommer mot huvudet, det har varit några gånger där jag duckat. Det har skapats ett psykologiskt ärr, men det är sånt som växer bort.

Skölds mål har varit att få speltid under lägret i Portugal - och det kommer han att få. Mot Århus under onsdagen kommer anfallaren göra årsdebut, bekräftar assisterande tränaren Axel Kjäll för Nerikes Allehanda.

Annons

- Jag har väl varit i bättre form. Problemet är att det var en period där jag inte kunde träna över huvud taget. Men jag får göra det bästa av min situation.

Örebro värvade in Sköld från IFK Göteborg i somras och under hösten gjorde anfallaren tre mål och två assist på 14 allsvenska matcher. 

- För min egen del hade jag definitivt önskat mer. Jag missade för många lägen, och som lag var vi också betydligt sämre under hösten jämfört med vårsäsongen.

- Jag fick jättemycket förtroende och det är klart att jag känner att jag gjorde nytta i laget. Men för egen del är pricken över i:et att göra mål och jag borde gjort betydligt fler än vad jag gjorde.

Vad har du för förväntningar på det här året?
- Jag vill egentligen hålla det för mig själv, men jag kan säga att jag vill vara bättre än förra året. Jag ska försöka komma igång ordentligt och bygga upp ett bra självförtroende. Jag vill spela många matcher och få en hel säsong i kroppen.

Annons

Känns Örebro som rätt plats för dig att vara på?
- Jag trivs jättebra här. Det är ett kanongäng, vi har bra tränare och jag gillar Örebro som stad. Jag kan inte klaga.

Det finns många frågetecken i ÖSK inför onsdagens match mot Århus. Bland annat är provspelande mittbacken Isaac Vorsah sjuk och det är osäkert om han kan spela. Även Anton Fagerström, Jonathan Lundberg, Johan Mårtensson, Maic Sema, Ferhad Ayaz och Nahir Besara riskerar att missa matchen.

Under onsdagen spelar Örebro mot danska Århus i Portugal. Du kan se matchen i C More Live eller streama matchen på cmore.se. Avspark klockan 13.00.

I klippet ser ni sammandraget från Örebros senaste match mot Tjeckiska Jablonec.

Publicerad 2017-02-08 kl 08:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto