Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Askou pratade med Thordarson efter utvisningen: "Det är lärdomen"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Kolbeinn Thordarson visades ut och bad sedan lagkamraterna om ursäkt.
Tränare Jens Askou har därefter pratat med mittfältaren om misstaget - och statistiken.
- Men vi vill inte ta bort att han är fysisk och att han tacklar, säger Askou.
- Jag kommer fortsätta spela mitt spel, säger Thordarson till Fotbollskanalen.

8:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I IFK Göteborgs premiärförlust mot Djurgården blev Kolbeinn Thordarson utvisad redan efter knappa halvtimmen spelad, efter två gula kort på två minuter. 

Islänningen missade sedan förlustmatchen mot Halmstad (0-1) - men är nu tillbaka när Kalmar väntar på bortaplan.

- Det är viktigt för oss. Alla spelare som vi kan få tillgängliga är viktiga för oss. Det är en spelare som bidrar till balansen på mittfältet, han kan skapa omställningar men han kan också leverera på andra vägar. Det är en spelare som är bra åt båda hållen och tar ansvar, säger tränare Jens Askou.

Kolbeinn Thordarson var en avgörande pusselbit när IFK Göteborg klarade sig kvar i allsvenskan i fjol och har stått för en vass försäsong i IFK Göteborg.

Annons

Samtidigt har mittfältaren även tidigare dragit på sig en del varningar. Under sina tio matcher i allsvenskan i höstas tilldelades 24-åringen fem gula kort. I år har han tilldelats tre gula och ett rött kort på fyra tävlingsmatcher (tre matcher i svenska cupen och en i allsvenskan).

Enligt PlaymakerAI:s statistik är Kolbeinn Thordarson bland de spelare i allsvenskan vars tacklingar allra oftast leder till frispark. Och i fjol hade endast Varbergs Maxime Sainte och Mjällbys Imam Jagne en sämre statistik vad gäller gula kort per match.


Jens Askou känner till kortstatistiken och berättar att han har pratat med Thordarson efter mötet med Djurgården.

- Vi har pratat med honom om det. Men också generellt i laget. Att det är viktigt att vi håller huvudet kallt. Sen händer det ibland i fotboll att det släpper. Det har han reflekterat väldigt mycket över och han har varit väldigt ledsen för det, säger Askou och fortsätter:

Annons

- Sen har vi pratat om hur vi som lag kan hjälpa varandra för att det inte ska hända. Jag är säker på att han har lärt sig av det. Vi alla lär oss av misstagen. Ibland kostar dem, det är inte roligt, men ibland händer det.

Bland annat menar Jens Askou att Thordarson har dragit lärdomar om hur han ska utnyttja sitt temperament och sin aggressiva spelstil till en styrka.

Blåvitt-tränaren anser samtidigt att åtminstone ett par av de gula kort som Thordarson har fått under sin tid i Blåvitt har varit felaktiga. Parallellt menar han att islänningen behöver slipa på vissa delar tekniskt, för att inte sätta sig själv i flera av situationerna.

- Ibland handlar det om att hans touch inte är tillräcklig, så att han i efterhand måste kliva in och försöka reparera det, säger Askou.

- Det är klart att det handlar mycket om tajming och att vänja sig vid tempot. Men vi vill inte ta bort att han är fysisk och att han tacklar.

Annons

Kolbeinn Thordarson själv berättar att han var väldigt besviken på sig själv efter utvisningen mot Djurgården.

- Det var några tuffa dagar där. Men nu är det i det förflutna och det är dags att gå vidare, säger islänningen.

Direkt efter premiärförlusten bad Thordarson om ursäkt till sina lagkamrater i omklädningsrummet.

- Jag borde inte ha satt dem i positionen som jag gjorde. Det var mitt ansvar att inte göra det. Därför bad jag om ursäkt till dem, säger han. 

Han berättar samtidigt att han har lärt sig av misstagen i premiären.

- Den största lärdomen är att inte ta ett skitigt rött kort efter 20 minuter. Det är lärdomen.

Att Thordarson sedan ankomsten till allsvenskan har dragit på sig en hel del varningar är inget som 24-åringen själv har tänkt på särskilt mycket, berättar han.

Tycker du att du själv spelar för fysiskt ibland?

Annons
- Jag vet inte, det är svårt för mig att svara på. Jag kommer fortsätta spela mitt spel. Men självklart vet jag när det är för mycket. 

Thordarson blickar sedan fram emot helgens möte med Kalmar FF.

- Jag ser verkligen fram emot matchen. Det är kul att spela med laget som vi har nu, och jag känner att vi alla är tillsammans. Jag ser fram emot att vara tillbaka.

- Det är en stor möjlighet att studsa tillbaka. Inget av lagen har något poäng. Det är väldigt viktigt för oss att komma igång och ta poäng, och att bygga vidare på det vi gör. Jag tycker att vi är nära på att lyckas.

Mötet mellan Kalmar FF och IFK Göteborg sparkar igång klockan 14.00 under söndagen.

Publicerad 2024-04-14 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto