Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Asper förlänger med Mjällby

Mjällbys allsvenska lag håller på att ta form allt mer och de rutinerade namnen och nyckelspelarna från senaste säsongen börjar nu skriva på en efter en. Senast i raden är målvakten Mattias Asper.

- Det har varit en dröm för mig alla år att få spela i Allsvenskan med Mjällby och det är en jätteutmaning både jag och vi alla står inför inför comebacken av Allsvenskan, säger Mattias Asper.

Det sades att du varvade ned och att du hade lagt Allsvenskan bakom dig när du skrev på för Mjällby och nu är du ändå klar för spel i Allsvenskan kommande säsong...
- Ja, det blev så. För mig själv, var det mycket så att jag ville komma tillbaka till Mjällby när jag fortfarande kände att jag hade mycket mer att ge och kunde tillföra något och det känns som om jag fortfarande har det, säger Asper till FotbollDirekt.

Mjällby har än så länge inte presenterat något nytt stort namn utifrån, utan har i stället valt att förlänga med befintliga spelare i truppen och det var i synnerhet en spelares påskrift som gjorde valet betydligt mycket lättare för Asper - Patrik "Bagarn" Rosengren.
- Det var jätteviktigt att han skrev på och det underlättade väldigt mycket för mig att förlänga mitt kontrakt. Jag anser honom vara en av de absolut bästa försvararna vi har i svensk fotboll.

Mjällby står dock inför en enorm utmaning - att som nykomling klara av att hålla sig kvar i Allsvenskan. Det har de senaste säsongerna nämligen inte visat sig vara det lättaste.
Och Asper om någon vet vad som krävs av ett lag i Allsvenskan med tanke på hans rutin från AIK och Malmö FF.
- Det är klart det är svårt att komma från Superettan till Allsvenskan och prestera under en hel säsong. Får jobba hårt i vinter för att klara av det här, säger Asper till FotbollDirekt.se.

Har du fått några indikationer på att klubben ska göra en storsatsning?
- Nej det har jag väl inte direkt men jag tycker ändå att Mjällby har börjat ta tag i de viktiga bitarna på ett bra sätt genom att bygga organisationen runt laget. Men ännu har det inte kommit några nyförvärv.

Vilka är dina känslor kring allsvensk fotboll på Strandvallen 2010?
- Det blir en bra och härlig upplevelse för alla runt klubben och för publiken att få se de bästa lagen i Sverige möta oss i Mjällby.

35-årige Asper har skrivit på ett tvåårskontrakt som han dock har rätt att bryta efter en säsong om han känner för det. Men än så länge säger han själv att han inte har några krämpor som hindrar honom från att fortsätta i flera år till.
- Först och främst tar jag ett år i taget. Men jag känner mig jättepigg och har klarat mig bra från skador och sånt och jag ser med tillförsikt fram mot nästa säsong. Det är så att man riktigt längtar till försäsongsträningen och att få ta sikte på nästa säsong.

Asper, som gick tillbaka till spel i långbyxor i samband med återkomsten till Mjällby tänker behålla dessa på också i Allsvenskan.
- Ja det blir det definitivt. De har kommit tillbaka för att stanna!

Publicerad 2009-11-11 kl 16:18
Annons
Annons
Annons