Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Assyriska vill behålla succétränaren: "Vi måste lösa Conny"

Oavsett utgången på söndag. Allsvenskan eller superettan. Assyriska vill förlänga med succétränaren Conny Karlsson.

- Först ska vi spela på söndag och sedan måste vi lösa Conny, säger Assyriskas ordförande Nail Yoken till FotbollDirekt.se.

Conny Karlsson börjar bli något av en expert på att föra upp sina lag i allsvenskan. Han gjorde det 2001 med Kalmar FF och 2006 med Trelleborgs FF. Nu kan tränaren också lotsa Assyriska till Sveriges högsta serie. Och läget ser mycket bra ut efter 2-0 i första matchen mot Djurgården. Karlsson tog över laget inför slutspurten av superrettan när Assyriska ville ha en ny röst. Karlsson skrev på ett korttidskontrakt till efter säsongen. Men det råder inget tvivel om att klubben vill ha kvar honom.

- Så klart är Conny vårt förstaval. Vi kommer sitta ner med ledningen och försöka göra vårt bästa för att behålla honom.

Vad säger Conny själv?
- Han är också positiv och vi har en bra dialog, säger Yoken.

Conny - hur sugen är du på allsvenskan igen? - Man är alltid sugen på att gå upp med ett lag, det är en del av jobbet. När man väl är mitt i det så vill man verkligen upp, säger Karlsson.

Det var efter säsongen 2007 som Conny Karlsson lämnade över tränarrodret i Trelleborg till Tom Prahl. Efter det flyttade Karlsson till Norge och Sparta Sarpsborg. På söndag kan han bli allsvensk igen med Assyriska.
- Vi kommer kämpa och kriga - det finns inget annat. Det kommer inte bli lätt, men vi tror på grabbarna, Conny och litar till våran trupp, säger Assyrsiska ordförande Nail Yoken.

Publicerad 2009-11-06 kl 16:12
Annons
Annons
Annons