Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Assyriskamålvakt flirtar med Örebro

Örebro på målvaktsjakt - en amerikan och en kanadensare provspelar. Nu anmäler en gammal Örebrokille sitt intresse: Assyriskas målvakt Oscar Berglund.

- Det första jag tänkte på när jag läste att John Alvbåge skulle lämna var att det skulle vara kul att få en chans att spela för ÖSK, säger Oscar Berglund till FotbollDirekt.se.

Helsingborgsmålvakten Oscar Berglund har det senaste året varit utlånad till Assyriska i superettan. Trots en svag niondeplacering för topptippade Södertäljelaget har 27-årige Berglund imponerat mellan stolparna. Nu är målet att ta sig till allsvenskan.
- Ja, som alla andra är ju ambitionen att spela så högt som möjligt, säger Oscar Berglund.

Berglund värvades till Helsingborg redan som 17-åring från Örebroklubben Adolfsbergs IK. Nu tio år senare ser målvakten gärna att han återvänder till hemstaden och gamla favoritklubben ÖSK.
- Det hade varit jätteroligt att komma hem till Örebro och spela i allsvenskan. Ända sedan jag flyttade som sjuttonåring har jag alltid haft målet att någon gång spela i ÖSK. Jag höll ju på dem som yngre och följer dem rätt så mycket idag också, förklarar han.

ÖSK har sedan en tid tillbaka varit i jakt på en första målvakt som kan ersätta flyktade John Alvbåge. I klubben provspelar redan två nordamerikanska målvakter från finska ligan (Josh Wicks och Tomer Chencinski).
- Det första jag tänkte på när jag läste att Alvbåge skulle lämna var att det skulle vara kul att få en chans att spela för ÖSK, säger Berglund och fortsätter:

- Men de har ju massa andra spelare på provträning. Det känns konstigt att man ska behöva leta utanför Sverige, det finns ju förutom mig även andra duktiga svenska målvakter.

Från ÖSK:s håll är man förtegna om målvaktens namn varit uppe för diskussion.
- Vill inte gå in på vilka alternativ som finns på vår lista, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se

Berglunds låneavtal med Assyriska sträcker över 2012 fram till att hans kontrakt med Helsingborg löper ut.

Tror du ÖSK är intresserat av dig?

- Man kan ju tycka att jag borde vara intressant för dem med tanke på att jag är därifrån och är intresserad av att spela där.

Publicerad 2011-11-05 kl 10:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons