Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Assyriskas tränare: ''Djurgården är storfavoriter''

Assyriskas tränare Conny Karlsson imponeras av Djurgården. Utan att blinka gör han den allsvenska krisklubben till storfavorit i det allsvenska kvalet.

- Klart Djurgården är storfavorit mot oss, säger Assyriskas tränare Conny Karlsson till FotbollDirekt.se inför onsdagens allsvenska kval.

Djurgården räddade sig till allsvensk kval genom 2-0 mot topplaget Kalmar FF i går. Ett resultat av ett helt annat snitt än Assyriskas avslutning, 3-3 mot Jönköpings Södra.

- Jag har sett två matcher med Djurgården den här säsongen. Först den mot Trelleborg och sedan den mot Helsingborg. Det har helt klart hänt saker. Laget är mycket tryggare i dag, berömmer Karlsson.

Assyriska avslutade Superettan med fem raka poänggivande matcher.
Tre segrar och två oavgjorda. Men hade det inte varit för poängen mot Jönköping i sista omgången så hade det inte blivit allsvenskt kval. Assyriska låg dessutom under tre gånger i den matchen.

- Vi har varit uträknade och har verkligen allt att vinna. Det kan säkert bli mentalt det här så Djurgården ska inte känna sig för säkra...de kommer på onsdag säkert att känna att - ''Det här får vi inte förlora''.
- Det kan betyda mycket för oss.

Hur många spelare från Assyriska tar en plats i dagens Djurgården?

- (tystnad) Det vet jag inte. Jag vet att flera av våra spelare skulle hävda sig i Allsvenskan, men hur många som skulle klara sig i Djurgården - det vill jag inte uttala mig om.

Ett vapen hoppas Conny Karlsson blir Stefan Batan som för några år värvades till Djurgården för cirka fyra miljoner kronor.
Batan lyckades aldrig men har nu fått fart på karriären igen under 2009 i Assyriska.

- Stefan har varit bra och kommer så klart att bli extra viktig mot Djurgården.

Hur tänker du använda honom?

- Jag tänker nog inte använda honom på något speciellt sätt men spelare som spelar mot sina gamla klubbar brukar många gånger göra bra matcher.
- För mig handlar det om att hjälpa honom att hitta balansen så att han inte vill för mycket så det låser sig.

Hade han varit en tillgång för Djurgården som det sett ut den här säsongen?
- Han hade bidragit. Visst hade han gjort det. Det är jag övertygad om.

Publicerad 2009-11-02 kl 11:18
Annons
Annons
Annons