Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Assyriskastjärna vill upp för fjärde gången

Tre gånger tidigare har Dennis Östlund varit med och föra upp ett lag i Allsvenskan. Den här veckan ska han göra det för fjärde gången.

- Vi får hoppas lite att Djurgården underskattar oss. Vi har respekt för dem men absolut ingen rädsla, säger Östlund till FotbollDirekt.se.

Assyriska spelade i Allsvenskan 2005. Fem år senare kan det bli dags igen. Men så måste först det sista hindret elimineras - Djurgården.
- Det inspirerar något otroligt att klara av det. Det vore fantastiskt om man klarade av det.

Men har ni någon chans mot Djurgården som har matchtempot uppe?
- Djurgården har haft ett tufft program, samtidigt som det har varit bra för oss att få vila lite grand och slicka såren och ladda om batterierna för att ge allt i de här två matcherna, säger Östlund.

Mittfältaren har tidigare tagit upp GIF Sundsvall, AIK och just Assyriska i Allsvenskan och på söndag kan han vara med och ta klivet upp för fjärde gången.
Tillsammans med Göran Marklund, Petter Furuseth Olsen och Filip Bergman tillhör han de rutinerade pjäserna som "har varit med förr".
- Självklart får vi ta och försöka hjälpa de här grabbarna i det och hitta rätt anspänning, så visst känns det som om man har ett visst ansvar, säger Östlund till FotbollDirekt.

Även om han inte är lastgammal, 32 år, så är nog det här en av de sista chanserna för Östlund att få spela i den högsta serien.
- Jag har ett år kvar på kontraktet och hoppas kunna spela några år till efter det också men det vore kul att kunna ta sig upp med Assyriska.

Vad säger du om att börja hemma och sedan ha returen borta?
- Det spelar nog ingen större roll egentligen mer än man vet garanterat att det är bra underlag här hemma i den första matchen. Nu vet jag ju i och för sig inte hur underlaget är på Stadion, det kanske är bra där med men det känns ändå skönt att veta att underlaget är bra i första matchen. Det kan ju vara snö på söndag, ha ha. 

Publicerad 2009-11-03 kl 16:42
Annons
Annons
Annons