Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÅTVIDABERG

ALLSVENSK NEDRÄKNING: AIK-profilen hamnade i Åtvid – som han vill lämna i sommar

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Martin Lorentzson i AIK:s tröja.

Han fick inte förnyat kontrakt med AIK och ville utomlands. Till slut hamnade Martin Lorentzon i Åtvidaberg – som han hoppas kunna lämna redan i sommar.
- Ja, det vore kul att testa något utomlands, säger Lorentzon till Fotbollskanalen.

Det var i höstas som AIK meddelade att de inte skulle förlänga Martin Lorentzons utgående kontrakt. Då trodde och hoppades den 30-årige högerbacken att det skulle bli spel utomlands och under januari och nästan hela februari väntade han på en utlandsflytt som var nära. Men han blev kvar och skrev istället på ett kontrakt till sommaren med Åtvidaberg.

- Det vore jättekul att få testa på att spela utomlands, jag har ju varit i Sverige hela livet. Men sen måste det gå bra under våren också, blir det inget annat finns också chansen att bli kvar i Sverige, säger han till fotbollskanalen.se.

Är du besviken att det ”bara” blev Åtvidaberg till slut?
- Nej, det får man inte vara. Blir det något så blir det något, men man kan inte gräma sig över att det var nära. Nu dök det här upp som ett bra alternativ, man kan inte vänta hur länge som helst och jag var jätteglad att Åtvid hörde av sig.

Saknar du AIK?
- Nu ska man inte vara sentimental, men det är klart man saknar vissa delar av det. Jag har många roliga minnen, det var bra år och jag har många vänner i AIK-familjen och det är det man saknar mest. Men nu är det nya tider med nya rutiner och nytt folk att lära och känna.

Lorentzon betonar att han trivs bra i sin nya miljö och med den gemytliga och familjära stämningen i lilla Åtvidaberg. En ganska skarp kontrast jämfört med hur det var under hans tid i AIK där det sammanlagt blev 127 allsvenska matcher mellan åren 2010 och 2014.

- Ja, det är en omställning lite grann. AIK är en större klubb och har andra förutsättningar men jag har bara fått positiva vibbar av Åtvidaberg sedan jag kom hit. Jag kan inte se något negativt. Det är litet men stort intresse. Förra året snitt på 4500 per match och det bor väl runt 9000-10000 personer i Åtvid och det säger väl det mesta när hälften av invånarna går på fotboll, procentuellt är det väldigt bra, säger han.

Hur är det att ha ett så kort kontrakt?
- Jag vet faktiskt inte, aldrig varit i den här sitsen förut. Får se hur det blir. Men jag ser inga konstigheter med det, jag tillhör Åtvidaberg nu och kommer göra allt som jag kan för att bidra till det bättre. Det måste man göra, jag är professionell och jag går inte och tänker på att jag har några månader när jag kommer till träningen, just nu inga konstigheter. Jag ger allt för laget.

Lorentzon ser med tillförsikt fram emot den allsvenska säsongen i sin nya klubb. Men det är självklart en extra speciell match under våren. 29 april gästar nämligen AIK Kopparvallen.

- Det ska bli riktigt kul även om det kommer kännas annorlunda. AIK kommer alltid med mycket folk så det blir folkfest här och det är väldigt kul.

Publicerad 2015-03-24 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons