Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÅTVIDABERG

Anfallaren nära turkisk klubb: "Kanske stannar för alltid"

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Mattias Mete

Svenske anfallaren Mattias Mete är ytterst nära Sanilurfaspor i den turkiska andraligan.

– Om allt går bra skriver jag på kontraktet på måndag eller tisdag, säger Mattias Mete till fotbollskanalen.se.

Mattias Mete kommer allt närmare en flytt till Turkiet. Redan innan nyår kunde fotbollskanalen.se rapportera om att övergången var på gång. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har anfallaren varit och provtränat med klubben i några dagar tidigare i veckan.

Mete förnekar visserligen provspelet, men allt talar för att en affär med Sanliurfaspor i den turkiska andradivisionen, vilken troligtvis att genomföras början av nästa vecka.

– Jag har inte provtränat, men jag är där och bekantar mig med klubben och har pratat med tränaren och så vidare. Det känns bra, idag ska jag träffa alla i laget, säger Mete till fotbollskanalen.se.

Hur länge kommer du att stanna i Turkiet?

– Jag kanske stannar för alltid. Det är inte hundra procent klart, men de har sagt att de vill ha mig. Om allt går bra så skriver jag på kontraktet på måndag eller tisdag, säger Mete till fotbollskanalen.se.

Det enda som står mellan en övergång är att alla detaljer runt omkring ska lösas, exempelvis boende och vissa blanketter som behöver fyllas i. Sedan väntar en uppbyggnadsperiod innan Mete kommer att kastas in i hetluften.

– Jag har pratat med tränaren och han vet att jag är lite otränad nu i början och inte spelat match sen november och så. Så jag kommer bygga upp mig lite successivt och kommer inte bli spelklar förrän om två veckor ungefär, säger Mete.

– Det känns bra, det är tufft att komma hit till Turkiet. Det är inte så lätt som man tror, det är hög kvalitet på spelarna och lagen. Det är en tuff serie, en mycket bra serie, säger Mete.

Mete kommer närmast från Syrianska dit han var utlånad till från Åtvidaberg under sommaren. Efter säsongen kom Mete och Åtvidaberg gemensamt fram till att inte förlänga Metes utgående kontrakt. Sanliurfaspor var även den klubb som den förre AIK-anfallaren Teteh Bangura lånades ut till när Bursaspor ville att han skulle få speltid.

Publicerad 2014-01-05 kl 14:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons