Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÅTVIDABERG

Åtvidaberg får extern hjälp

Foto: Scanpix

De hjälpte Leksand när krisen i SHL-klubben var som värst. Nu rycker Håkan Dorm och Anders Holst in som extern hjälp för att försöka få rätsida på situationen i ekonomiskt plågade Åtvidaberg i fotbollsallsvenskan.

Åtvidaberg tar paus i jakten på en ny klubbchef. Istället plockar man in specialister på att sanera ekonomi. De som rycker in är Håkan Dorm, Anders Holst och Mats Eliasson. Både Dorm och Holst var alltså med och rättade ut saker och ting i Leksand.

- Vi har gott hopp om att lösa det, annars hade vi inte tagit uppdraget. Jag ska inte förekomma någonting. Men jag konstatera att klubben sannolikt gör en för stor förlust i år och likviditeten tryter. Det är det klassiska exemplet, jag jobbar mycket med företagsrekonstruktioner inte bara hos idrottsföreningar, och då får man kavla upp ärmarna och göra ett jobb, säger Håkan Dorm till Östgöta Correspondenten på nätet.

Årets förlust för Åtvidaberg pekar mot runt fyra miljoner kronor. Hamnar det där betyder det att klubben har ett negativt eget kapital på tre miljoner och elitlicensen är hotad.

- Känslan är självklart inte positiv, men det är inte viktigt vem som står för lösningarna i den situation vi är i utan att de blir gjorda, säger Åtvidabergs tillförordnade ordförande Tom Skarin.

Corren: Blir Anders Holst en sorts tillfällig klubbchef?

– Positionerna är vi inte klara med än. Vi behöver skapa oss en bild över hur det ser ut i dag, sedan lägger vi upp en handlingsplan och gör jobbet. Och jobbet är inte svårare än att man kan inte göra av med mer pengar än man dra in. Vanlig, allmän företagsekonomi.

Publicerad 2014-11-04 kl 18:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons