Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÅTVIDABERG

Åtvidabergs glädje - efter stora Owoeri-kaoset

Foto: Scanpix

Åtvidabergs FF kan pusta ut. Klubben har nått en förlikning med anfallaren John Owoeris förra klubb, Ismaily, och klubben får dela upp betalningarna av miljonböterna.

Det var för ett par veckor sedan som uppgifterna om att Fifa kräver Åtvidaberg på 1,3 miljoner kom ut. Men nu har ÅFF lyckats förhandla fram så att de kan dela upp betalningen till Owoeris förra klubb, Ismaily, under hela 2015.

- Jag kan inte säga mer än att vi inte måste betala allt på en gång utan flera betalningar på året. Vi har en besvärlig siutation med likviditeten. Vi behöver inte punga ut 1,3 miljoner för några veckor sedan, betala en del nu och sen vartefter. Hinner få in pengar på matcher och events, vi hade inte 1,3 miljoner i en kassa utan det här är jättevärdefullt, säger ÅFf:s ordförande Anette Hörström Johansson till Fotbollskanalen.

Vad gjorde att klubben gick med på detta?
- Kan inte svara på argumentationen då en adovaktfirma skött förhandlingarna åt oss. Advokatfirman har gjort ett bra jobb och argumenterat för att vi behöver den här förlikningen.

Neddragningarna på kansliet står dock fast.

- De går vi vidare med, Owoeri-affären var en viktig del då vi behöver spara pengar men vi har också suttit med för stora kostnader i flera år.

Vad betyder detta för Åtvidaberg?
- Vi hade tärt väldigt hårt på kliubbens tillgångar om vi hade tvingats betala allt på en gång, vi hade fått skrapa på botten om vi hade fått betala allt på en gång. Så det känns jättebra att vi nådde fram.

Nu har dessutom supporterklubben Kopparslagarna samlat in nästan 500 000 kronor.

- Det var viktigt ohc nu har vi gfått ett fint stöd från Kopparslagarna. Nu är det nästan uppe i 500 000 och det tickar fortfarande på. Nu når vi plus på två håll, får stödet och får dela upp betalningen. Situationen i dag mycket ljusare än för några veckor sedan.

Inte nog med att klubbarna är överens. I dag satte John Owoeri dessutom sin signatur på ett nytt kontrakt med ÅFF som sträcker sig till och med säsongen 2016.

Publicerad 2015-05-08 kl 17:32
Annons
Annons
Annons