Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åtvidabergpoäng med "ny" tränare: Varit lite naiva

Åtvidaberg vilade inte på hanen.
Tre raka förluster och tränaren Daniel Wiklund fick kicken.
Effekten?

Poäng direkt hemma mot Kalmar FF.
-En bra grund att stå på, säger veteranen Kristian Bergström efter 0-0.
Några grader varmt, en plan som mest liknande en sandad stubbåker - och två ängsliga lag som öppnat knackigt.

Fotbollsgodis på Kopparvallen? Nja, snarare årsgamla sega kolor. På 90 minuter och två tilläggsminuter skapade Åtvidaberg och Kalmar två avslut på mål.
Jo, två.
Broderligt delade.
Det vassaste kunde ha spräckt nykomlingens nolla över tillverkade mål, men Petter Wastå var på alerten, sträckte ut kropp och armar och tippade Paulus Roihas närskott till hörna. Henrik Gustavsson var lika vaken när han knep Ricardo Santos nick i slutet.

Två trender stod sig.
Bottenlaget som inte gör mål mot det tippade topplaget som inte vinner. Två oönskade trender som står sig efter fyra omgångar.
Kalmar deppade mest.
Men det var ju å andra sidan som Kalmartränaren Nanne Bergstrand sade:

-Oerhört mycket kamp, ingen bra fotbollsmatch och väldigt få chanser. När man gått ute på planen förstår man hur svårt det är att bedriva passningsspel, helst långa passningar på djupet.

Sett till den miserabla starten - 0-7 efter tre matcher - var 0-0 förstås en framgång för Åtvidaberg. Om det sedan var resultat av det drastiska tränarbytet - Wiklund fick gå och ersattes av assistenten Andreas Thomsson - kan diskuteras.
-Svårt att säga. Vi har jobbat en vecka med en ny tränare. Förhoppningsvis ger det resultat i de kommande matcherna, säger Kristian Bergström.

Idéer som rotade sig

En och annan av sina idéer lyckades Thomsson plantera på kort tid. Budskapet han hamrat in i spelarna sedan 0-4-genomklappningen mot Halmstad:
Aggressivare försvarsspel.
Större rörlighet och mer fantasi framåt.
Högre arbetsinsats.

Och utfallet?
-Jag tycker att vi jobbade bra i dag. Vi har varit lite naiva tidigare. Nu höll vi uppe spelet bättre. Arbetsinsatsen är nyckeln till allt, säger Bergström.
-Jag är nöjd med en poäng, vi startade optimistiskt. Vi ville döda Kalmars omställningar och djupledsspel och det lyckades vi med. Sista kvarten gick vi på knäna. Självklart är poängen viktig. Den ska vi ta med oss, säger Andreas Thomsson.

Nästa prövning för nykomlingen är Häcken på Rambergsvallen på lördag. Då utan mittbacken Alberis da Silva som är avstängd sedan han fått säsongens tredje gula kort.

TT

Publicerad 2010-04-06 kl 21:49
Annons
Annons
Annons