Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åtvidabergs första poäng - "Vi gick på knäna"

Åtvidaberg har tagit sin första poäng i fotbollens allsvenska. Den kom mot Kalmar FF hemma på Kopparvallen i ett möte som slutade 0-0.

Men det var den poäng som satt mycket långt inne för "Åtvid". Laget som i förra veckan bytte tränare och som inte alls bjudit på spel värdigt ett allsvenskt lag.
Det sistnämnda fanns det väl frågetecken kring också mot Kalmar under den andra halvleken men laget grejade ändå 0-0.
- Det var skönt att få poäng här. Vi gick på knäna i slutet och var trötta men vi gör en bra insats totalt sett tycker jag, säger tränaren Andreas Thomsson till Canal+.

Kalmar FF var det lag som trots allt skapade det mesta offensivt och hade en boll i ribbans överkant i den första halvleken. Men mycket mer än så hade inte Kalmar.
- Vårt anfallsspel var inte bra idag. Vi försökte spela med två forwardar i första halvlek men det blev lite för mycket felvänt. I andra försökte vi få mer rätvänd fart men då blev det för mycket korta passningar och det äter den här planen upp direkt, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand till Canal+.

- Man måste ge den här gruppen längre tid. Det är bara att konstatera det. Förra året hade vi två poäng efter fem omgångar och då slutade vi fyra. Men i år bygger vi ett nytt lag och vi måste ha tålamod, säger Bergstrand.

Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson fick alltså inleda sin tid som huvudtränare med en poäng och något att bygga vidare på inför fortsättningen, även om laget hade svårt att prestera offensivt.
-  Vi kunde skapat ännu fler chanser i första. Det var mycket krig i andra. Vi står upp och gör en jättebra insats ändå. Självklart vill vi göra mål i varje match. Nu fick i alla fall den här poängen.

Publicerad 2010-04-06 kl 21:56
Annons
Annons
Annons