POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Aubynn sågar Blåvitt: ”IFK Göteborg som lag är så jäkla trist”

Jeffrey Aubynn går hårt åt IFK Göteborg. Han menar att Blåvitt misslyckas med att släppa fram individualisterna.
- Blåvitt väljer väldigt, väldigt ofta den enkla vägen, säger han till SPORT-Expressen.

Det var i TV4:s Fotbollsmåndag som debatten om IFK Göteborgs ungdomsutveckling kom upp till ytan igen. Tidigare landslagsspelare och experten Pontus Kåmark och förre IFK-spelaren Mathias Ranégie uttryckte att man inte kan lyckas i Blåvitt om man sticker ut för mycket. De får nu stöd av göteborgaren Jeffrey Aubynn som menar att klubbar inte får vara rädd för att plocka in karaktärer som kan ge laget något extra. Det tycker han saknas i IFK Göteborg.

- Blåvitt väljer väldigt, väldigt ofta den enkla vägen när man väljer spelare. Det ska vara ordning och reda, man ska göra jobbet och ställa sig i ledet.

Aubynn säger att det inte handlar om rasism, utan snarare om att vara rädd för spelare som sticker ut för mycket, på och vid sidan om planen. Samtidigt pekar han på sitt eget lag, Malmö FF, och menar att det är ett lag med många karaktärer – men att de ändå kan arbeta hårt tillsammans.

- Saken är den, att alla fotbollsspelare kan jobba hårt, men alla kan inte vara skapande. Då gäller det som ledare att kunna hantera individen. Säga att: ”Vill du spela så är det det här som gäller!”. Men många väljer i stället den enkla vägen, man tummar på kreativiteten i stället för att våga och fostra. Det är en ledarfråga, som jag ser det.

Är det här bara IFK Göteborgs problem eller genomsyrar de här valen svensk fotboll?
- Det genomsyrar svensk fotboll. Och det som genomsyrar är det trista och tråkiga. Man vågar inte släppa fram de här typerna fullt ut. Man kanske släpper fram en eller två, men om man blir tre eller fyra individualister så får man nästan hjärtsvikt, säger Aubynn till SPORT-Expressen.

Och när det då kommer till Blåvitt ser Aubynn ett lag som spelar väldigt rakt, men som inte hängt med i utvecklingen av den moderna fotbollen.

- Blåvitt har bra spelare, Sebastian Eriksson är till exempel en jätteduktig spelare – men IFK Göteborg som lag är så jäkla trist. Så mycket sidled, och sen värvar man en islänning för sjätte året i rad.

Publicerad 2011-04-14 kl 10:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå