Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Aubynns obefintliga straff - får inte spela på matchfria dagar

Jeffrey Aubynn stängs av efter utvisningen i supercupen. Men straffet gäller i en vecka - då det ändå inte spelas några matcher. Och nu är Aubynn högaktuell för allsvenska premiären.

Jeffrey Aubynn fick starta på bänken idag när Malmö tog emot Häcken i genrepet. Istället gick Miljan Mutavdzic in på MFF:s innermittfält - tanken var att Mutavdzic skulle spelas i form för den allsvenska premiären, då Aubynn med all sannolikhet var avstängd.

- Lite konstigt straff, men det är bara att tacka och ta emot, säger MFF:s lagledare Leif Engqvist till FotbollDirekt.se.

- Men det blev snurrigt inför matchen idag. Först fick vi ett samtal där de sa att Jeffrey var avstängd i en vecka. Men vi fick inte besked om när det gällde, så vi vågade inte spela honom. Sedan kom ett nytt samtal strax innan matchstart. Då fick vi höra att det var från imorgon till på lördag, så då fick han hoppa in.  

Aubynn kom in efter paus, då det stod 1-1. Miljan Mutavdzic tog inte alls sin chans att övertyga, och MFF övertygade inte som lag heller. Två frilägen för Daniel Larsson, men inga linjer i spelet och försvaret såg virrigt ut.
Häcken tog ledningen i slutet av första genom Mathias Ranegie, sedan kunde Ricardinho kvittera på en mycket vacker frispark, strax efter paus.

- Häcken hade ställt en gubbe på mållinjen precis där bollen gick. Ricardinho slår den över muren, klart att Häckens målvakt litar på sin utespelare där. Men den susade över honom, ett jättefint mål.

MFF ryckte upp sig i andra halvlek, men i slutet av matchen kom så Häckens segermål - försäsongens skyttekung Majeed Waris slog till ännu en gång. Leif Engqvist tycker inte att målet såg helt regelrätt ut: 

- Konstigt mål, från där jag sitter ser det ut som solklar offside. Lite bittert att förlora, men vi känner ingen oro inför premiären. Nu har vi mött två väldigt bra lag i Helsingborg och Häcken och varit väl så bra som dem i bägge matcherna. 

Premiären mot Trelleborg på söndag kan alltså spelas med Jeffrey Aubynn. Det finns också en liten, liten chans att Ivo Pekalski kan spela - stortalangen ska testas i veckan.

- Men det lutar väl åt att han inte kan spela, och då lär det bli Jeffrey. Han har ju spelat mest av de övriga.

Publicerad 2011-03-26 kl 18:07
Annons
Annons
Annons