Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Avgörande detaljen bakom Gais storförlust - Lindberg: "För dåligt"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Gais krossades i den allsvenska comebacken.
Då tar veteranen Jonas Lindberg på sig det blytunga 0-2-målet före paus.
- Det är för dåligt helt enkelt, säger han.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Tolv års lång väntan var över. Men inför 8 077 åskådare på Gamla Ullevi åkte Gais på en rejäl käftsmäll i den allsvenska återkomsten - när BP vann med klara 4-0.

- Det är tungt. Det känns som det är lite skillnad. Vi blir straffade av våra misstag och då straffar de oss hårt. Det är en nivå upp och det måste vi jobba vidare på, säger Gais-veteranen Jonas Lindberg.

- 0-4 är jävligt slarvigt av oss. Vi borde kunna stänga det vid 0-3 i alla fall. Sista 15-20 får vi skicka bollen långt i stället.

Blev ni ställda över tempot?
- Inte ställda, men de var kliniska speciellt i första halvlek. Det är slarv och det får vi jobba vidare på.

Annons

Vid ställningen 0-1 och endast sekunder kvar till halvtidsvila släppte Gais på koncentrationen i några få sekunder - och Ludvig Fritszon var skoningslöst framme och rakade in 2-0 till gästerna.

- Det är ett rejält tungt mål att släppa in på grund av lite dåliga beslut längs vägen. Det är såna saker vi måste lära oss av och bli bättre på, säger tränare Fredrik Holmberg på presskonferensen.

På reprisbilderna går det att se att Jonas Lindberg totalt missar hemjobbet, vilket gör att BP-kaptenen kan ta sig in i boxen helt ostörd.

- Jag har inte sett det efteråt, men han kommer på min högersida där jag inte ser honom. Jag ska antagligen följa med den löpningen. Det är för dåligt helt enkelt, säger Lindberg.

- Det är klart att det är tungt. Jag tycker att vi har en hyfsat bra period egentligen innan det målet. Där vi har lite halvlägen och mycket boll, där vi kanske skulle kunna göra ett mål. Jag har min nick där jag ska träffa mål.

Annons

Jonas Lindberg tycker att BP är bättre i bägge straffområdena under matchen. Men det är inget som oroar honom inför fortsättningen av säsongen.

- I dag är det oroväckande. Men vi visste att på den här nivån är det högre nivå i båda straffområdena - och det är där man vinner matcherna. I dag vinner vi inte i något straffområde och då förlorar vi.

Vad blir viktigast den kommande veckan för att hamna rätt?
- Vi får ta en match i taget. Nu får vi glömma den här matchen. Den var skit. Vi gjorde fel och jag måste ta upp mina löpningar. Så får vi bli bättre och hårdare i bägge straffområdena.

- Man kan inte lägga sig. Det är 29 matcher kvar och vi ser fram emot nästa match.

Tränare Fredrik Holmberg ser BP:s seger som välförtjänt.

- 0-4 är inte den premiären vi hade hoppats på. Långt därifrån, säger Holmberg.

Annons

Han tycker att Gais borde ha utnyttjat sin positiva period i slutet av den första halvleken på ett bättre sätt.

- När vi spelade bra där och släppte loss lite mer fick vi vår bästa period i matchen. Vi hade behövt göra ett-två mål för att matchen skulle leva. I stället gör de trean och fyran och vi faller ihop lite. Vi gick inte att känna igen där.

Var ni överraskade över tempot och nivån?
- Jag ska inte säga chockade. Men det är en nivå upp och det märkte vi. Vi behöver komma upp i den.

Den 7 april ställs Gais mot Värnamo på bortaplan i årets andra allsvenska omgång.

Publicerad 2024-03-31 kl 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto