Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: AIK inleder samarbete med Varberg - sex spelare kan spela för båda lagen

Foto: TT

AIK inleder samarbete med Varberg.
Sex av deras spelare kan representera båda klubbarna under hösten.
- Bra för utvecklingen, säger Björn Wesström till Fotbollskanalen.

AIK har en trupp på 24 utespelare och tre målvakter vilket betyder att flera spelare inte får så mycket speltid i allsvenskan. Därför har klubben startat ett samarbete med Varberg.

Samarbetet går ut på att AIK har skickat in en lista till Svenska Fotbollförbundet på fem utespelare och en målvakt som kan representera båda klubbarna under hösten. Och det gäller spelare som är max 23 år.

- Vi känner att det här är bra för utvecklingen, dels att man får möjlighet att spela tävlingsmatcher på bra nivå i superettan, dels genom att vara i en annan miljö än i Stockholm, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Om man tar en titt på vilka i AIK:s trupp som är 23 år och yngre och i behov av speltid så är det Rickson Mansiamina, Christos Gravius och Marko Nikolic.

Anton Saletros, Alexander Isak och Amin Affane är också under 23 år men lär inte vara aktuella för spel i Varberg då trion spelar i allsvenskan och detsamma gäller förmodligen för Oscar Linnér som är andramålvakt.

En annan som kan bli utlånad är William Jan som är uppflyttad och tränar med A-truppen.

- Det här är så nytt så jag vill inte kommentera några namn ännu, säger Björn Wesström.

Varberg ligger nia i superettan. Enligt Björn Wesström gäller samarbetet under hösten och man har inte planerat någon fortsättning under nästa säsong.

Publicerad 2016-08-19 kl 14:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons