Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avslöjar: AIK:s kupp - värvar Avdic: "Potentiell skytteligavinnare"

Här är AIK:s värvningskupp. Fotbollskanalens avslöjande är nu bekräftat, Denni Avdic går till AIK - mitt framför ögonen på Elfsborg.
Det känns bra att vara här, säger Avdic till AIK:s hemsida.

Denni Avdic har brutit kontraktet med holländska AZ och såg ut att återvända till Elfsborg. Anfallaren har tränat med laget, fått ett kontraktsförslag och klubben räknade med att han skulle bli klar. Men då dök AIK upp. Och enligt Fotbollskanalens källor med insyn har Gnaget snabbt gjort helt klart med Avdic.

2010 köpte Werder Bremen loss Denni Avdic från Elfsborg efter att han gjort 19 mål för Boråsklubben i allsvenskan.

Sommaren 2013 lämnade han Werder Bremen för AZ. Men det blev lite speltid i den holländska klubben och han lånades ut till Heracles där det blev fyra mål på 22 matcher.

Den 31 augusti 2015 bröt Avdic med AZ och då visade Blackburn intresse, han var till och med och besökte klubben. Men det blev ingen övergång och sedan dess har han varit klubblös och funderat på nästa steg i karriären.

I slutet av oktober berättade Borås Tidning att Denni Avdic tränade med Elfsborg. Då förklarade lagets tränare Magnus Haglund att han ville ha anfallaren.

- Den dagen Denni vill vända hem gör vi allt för att det ska passa och vi vet var vi har varandra där. Han är en toppspelare, stor och stark och fantastisk på att hålla fast bollen, sa Haglund.

Under måndagseftermiddagen bekräftade AIK affären på sin hemsida. Ett treårsavtal är påskrivet.

- Det känns bra att vara här. Jag ser mycket fram emot att starta säsongen och träffa AIK-supportrarna, säger Denni Avdić.

AIK:s sportchef Björn Wesström:

- AIK har sökt i kategorin potentiell allsvensk skytteligavinnare med internationell erfarenhet och vidareförsäljningspotential för att tillföra spets i lagbygget. Denni Avdić är när han spelar forward en statistiskt god målskytt. Han är till det en spelare som gör sina medspelare bättre, är ett ständigt hot för motståndarna samt har en personlighet som bidrar till vårt lagbygge. Jag är glad över att Denni skrivit på för AIK och har ett gott hopp om att han från dag ett skall bidra till AIK:s målproduktion.

Omröstning
Skulle detta vara en bra värvning för AIK?
  • Ja, Björn Wesström har gjort ett riktigt bra jobb!
  • Nej, det här är helt fel för AIK!
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-01-04 kl 16:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER