Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avslöjar: Djurgårdens kapten på väg till ryska Rubin Kazan

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emil Bergström ser ut att lämna Djurgården. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är mittbacken på väg att flytta till ryska Rubin Kazan.
- En fantastisk chans som har dykt upp för mig, bekräftar Bergström. 

I flera år har Emil Bergström varit en kugge i Djurgården. Redan säsongen 2011, när han var 18 år, gjorde han 18 framträdanden i allsvenskan.

Men nu är lagkaptenen på väg att lämna Djurgården. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är mittbacken aktuell för en flytt till Ryssland. Affären skulle kunna bli klar inom kort, om allt går som tänkt.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen tränade inte Bergström med Djurgården under måndagen och en källa uppger att klubben redan har börjat leta aktivt efter en ny mittback.

Djurgården har blivit erbjudet en summa pengar som man känner att man inte kan tacka nej till och därför kommer klubben inte stå i vägen för en affär.

- Jag säger ingenting, du får ta det här med Bosse Andersson, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till Fotbollskanalen.

Bergström var nyligen med det svenska A-landslaget på januariturnén i Abu Dhabi, där han bar kaptensbindeln i matcherna mot Estland och Finland. Då var mittbackens agent Stefan Pettersson på plats och såg båda matcherna. Pettersson var den ende agenten där.

22-åringens kontrakt med Djurgården löper över 2017.

En källa till Fotbollskanalen hävdar att klubben som Bergström är på väg till är Rubin Kazan. De ligger just nu nia i den ryska ligan. 2008 och 2009 vann de ligan och de har spelat ute i Europa under flera säsonger de senaste åren. Den här säsongen åkte man ur Europa League i gruppspelet, där Liverpool och Sion blev för svåra.

UPPDATERING: 

Senare under måndagen så bekräftades Fotbollskanalens avslöjande av Djurgården på sin hemsida. 

- Det här är ju en fantastisk chans som har dykt upp för mig och det är affär som blir fördelaktig för Djurgården vilket är viktigt för mig. Att få komma till en stor klubb som Rubin Kazan är ett bra steg för mig att ta och det kommer att bli ett äventyr, säger Emil Bergström till klubbens hemsida. 

Just nu genomgår Emil Bergström en läkarundersökning och sportchefen Bosse Andersson är nöjd med affären.

För Djurgården är det här en väldigt viktig affär och vi får in en övergångssumma som är till stor gagn för DIF. Det här ingick inte i planen inför säsongen, det har gått extremt fort men det är det absolut bästa för Djurgården i nuläget. Sedan är jag helt övertygad om att Emil Bergström kommer tillbaka och spelar för Djurgården längre fram i tiden. Så vi säger lycka till och på återseende till Emil, säger han till klubbens hemsida.

Se intervjun med Bergström i spelaren ovanför där han pratar om sina drömmar att spela OS.

Publicerad 2016-01-25 kl 14:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER