Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avslöjar: Finsk mittfältare aktuell för AIK - flera spelare testas

Foto: SCANPIX/RoPS

AIK kan komma att värva finskt igen.
I nästa vecka testar klubben U21-landslagsmannen Robert Taylor.
- Han är en av spelarna vi har bjudit in, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Värvningarna av anfallaren Eero Markkanen och mittbacken Sauli Väisänen har blivit lyckade - och nu kan AIK vara på väg att satsa finskt igen. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer den finske U21-landslagsmannen Robert Taylor besöka de svartgula i nästa vecka, för ett provspel.

- Vi har ett antal spelare som kommer att komma hit, likt föregående år. Han är en av dem, bekräftar sportchefen Björn Wesström.

Det är AIK:s chefsscout Tobias Ackerman som ansvarar för inbjudningarna och provperioden, men Wesström berättar att det är en "handfull" spelare som kommer att testas.

- Vi har sett dem i deras hemmiljö och vill fortsätta värdera dem här. Det var så Eero (Markkanen) hamnade i AIK första gången. Det centrala är att vi inte tar hit spelare som vi inte har koll på sedan tidigare, säger sportchefen.

Allsvenskan är över, men än är inte AIK:s säsong slut. Laget fortsätter att träna ett tag till och två träningsmatcher är inbokade framöver. Den 18 november väntar VPS Vasa och den 25 november möter man Dalkurd.

Är det aktuellt för testspelarna att vara med i träningsmatcherna som är inbokade?
- Ja, svarar Wesström.

- Det är lite olika för varje spelare hur länge de kommer vara hos oss, men en till två veckor ungefär, avslutar Wesström.

Robert Taylor är en kugge i finska topplaget RoPS. Han är en central mittfältare som även kan spela på en kant och han gjorde elva mål på 31 ligamatcher under den gångna säsongen.

RoPS-spelaren har en engelsk pappa och finsk mamma, och har tidigare spelat ungdomsfotboll för Lincoln City. Hans kontrakt med RoPS löper över nästa år.

Fotbollskanalen har sökt Tobias Ackerman utan framgång.

Publicerad 2016-11-09 kl 12:36

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER