Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avslöjar: Hammarbys sportchef på plats i Danmark - gör klart med tränare

Foto: Scanpix/soenderjyske.dk

Jakob Michelsen närmar sig Hammarby.
Nu är Mats Jingblad på plats i Danmark.
- Det stämmer men jag har inga kommentarer kring tränarbiten, säger han.

Redan förra säsongen började Hammarby att leta efter en ny tränare och det har länge spekulerats i vem som tar över efter Nanne Bergstrand. Sirius Kim Bergstrand, Lyngbys David Nielsen, Sönderjyskes Jakob Michelsen och Strömsgodsets Ole Skullerud är några av namnen som det har ryktats om.

För elva dagar sedan stod det klart att man gick skilda vägar med Nanne Bergstrand och enligt uppgift till Fotbollskanalen blir ersättaren Jakob Michelsen. Just nu är Hammarbys sportchef Mats Jingblad på plats i Danmark.

- Det stämmer att jag är i Danmark. Jag har varit här i några dagar tillsammans med chefsscouten Mikael Hjelmberg, Johan Lager från akademin, U19-tränaren Andreas Brännström och U16-tränaren Jepper Mauritzson.

På Lager och Brännströms Twitter kan man se att de såg Ålborg mot Randers i fredags, Sönderjyske mot Viborg i lördags och Midtjylland mot Odense på måndagen.

- Ja, vi har sett några matcher och träningar här i Danmark. Lite av en studieresa. Nu är vi där Midtjylland håller till och får en inblick i deras sätt att jobba, säger Jingblad.

Har ni i samband med resan träffat och gjort klart med Jakob Michelsen som ny tränare?
- Jag har inga kommentarer kring tränarbiten.

Från Haderslev där Sönderjyske spelar till Herning där Midtjylland kommer från är det bara tio mil. Jakob Michelsen valdes 2015 till "Årets tränare" i Danmark då han förde sitt Sönderjyske ut i Europa för första gången efter att ha slutat tvåa i ligan. Hans kontrakt sträcker sig fram till sommaren så Hammarby köper loss honom.

Publicerad 2016-11-29 kl 14:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER