Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Kalmar nobbade miljonbud från AIK och Frankrike på Ismael

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF har nobbat ett miljonbud från bland annat AIK på Ismael, kan Fotbollskanalen avslöja.
Tio miljoner kronor är KFF:s pris på den brasilianske mittfältaren, som samtidigt bara behöver vara i Sverige ett år till innan han kan spela för Janne Anderssons landslag.

Kalmar FF och Ismael vill hitta en framtidslösning. Igår stängde transferfönstret för flera av de stora ligorna i Europa. Brassens kontrakt varar i knappt ett år till med en lön på under 40 000 kronor per månad. Den låga lönen beror på att han fortfarande är på sitt första kontrakt, signerat när han var 18 år. 

Ismael har alternativet att förlänga. KFF vill ge ett nytt avtal, även om Ismael själv har avvaktat efter ett tidigare svagt erbjudande. Den här gången kan KFF ge ett bud som gör honom till föreningens bäst betalde spelare.

En fördel med att stanna i Sverige är att Ismael redan har varit i riket i över fyra år. 2018 kan han få sitt svenska pass, men då måste han stanna i Sverige tills dess. Om han får svenskt pass så är han tillgänglig för att bli uttagen i det svenska landslaget. Han skulle dessutom bli EU-medborgare, en underlättande faktor om han ska flytta till en annan europeisk liga.

Det har heller inte varit brist på intresse från andra svenska klubbar. Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Malmö FF och AIK varit intresserade av Ismael. MFF hade länge ett starkt intresse, men sålde bara Enoch Kofi Adu från mittfältet. Adu kan ersättas av att Magnus Wolff Eikrem oftare spelar centralt och att det värvas en ny ytter, exempelvis Jiloan Hamad. Det är dock inte helt uteslutet med MFF för Ismael. 

AIK kom med ett bud på mellan fem och sex miljoner kronor, knappt hälften av utgångspriset. AIK gick därför på andra alternativ.

Bland de utländska intressenterna så tog Maccabi Haifa istället ett billigt lån från Nürnberg. Den enda utländska klubben med konkret intresse var till slut franska Metz. Metz gav ett lågt bud som KFF sa nej till.

Det finns öppna fönster kvar i bland annat Schweiz, Tjeckien, Polen, Bulgarien, Ryssland, Kina, Sydkorea, Norge, Brasilien, och USA. En försäljning kan också ske i sommar.

Kalmar FF har i dagsläget en stor mängd centrala mittfältare. Förutom Ismael finns lånet Melker Hallberg, Herman Hallberg, Rasmus Elm, och Romário. Dessutom föredrar Carl Johansson och Tobias Eriksson att spela centralt, men lär oftare användas på kanter. Därmed finns täckning om truppen tappar någon.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-02 kl 10:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons