Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avslöjar: Omonia Nicosia jagar Jesper Jansson

Allsvenskan

Omonia Nicosia ska förändra sin sportsliga organisation.
Fotbollskanalen erfar att klubben har visat intresse för Hammarbys sportchef Jesper Jansson.
Samtidigt uppger cypriotiska Protathlima och Aftonbladet att Ola Larsson, tidigare teknisk direktör i Bajen, är nära att få jobbet.

Foto: Bildbyrån

Jesper Jansson.

Den cypriotiska toppklubben Omonia Nicosia vill förstärka sin sportsliga organisation - och har nu ställt in siktet på Sverige.

Cypriotisk media har rapporterat om att klubben är ute efter minst en person, att man ska hämta in utomlands, och att prio är på en som ska vara som ett mellanting mellan sportchef och teknisk direktör, alltså med större ansvar än en vanlig sportchef. Och Omonia ska ha haft intervjuer med flera personer.

Enligt uppgift till Fotbollskanalen har Omonia Nicosia varit i kontakt med, och visat intresse för, Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

- Vi är långt fram i processen, säger Andreas Dimitriou, som är den som uttalar sig för Omonia Nicosia.

Annons

Vi har uppgifter på att ni visat intresse för en svensk sportchef - hur ser du på det?
- Det är inget som jag kan säga något om.

Har ni visat intresse för Jesper Jansson?
- Jag förstår att du frågar och har full respekt för det, men inga kommentarer.

När Fotbollskanalen frågar Jesper Jansson hur han ser på Omonia Nicosias intresse så svarar han kort:

- Det har jag inte hört något om.

Jesper Jansson tog över som sportchef i Hammarby under våren 2017. För en och en halv månad sedan, i början av december, kom parterna överens om en fortsättning, och då blev sportchefen tillsvidareanställd och sa:

- Hammarby är en fantastisk klubb som jag har fått stora känslor för under mina år här. Även om det är ett jobb som kan vara slitsamt finns det inget annat ställe jag vill utöva min profession på, så att fortsätta i Hammarby var inget svårt val. Vi har tagit oerhörda steg i under de här åren men vi är inte färdiga än. Med allt som finns i Hammarby och den potential klubben besitter har vi ännu inte nått taket. Jag vill att vi ska bli ännu bättre och våga ta ännu större kliv uppåt och inte minst behålla vår position där. Därav valet att fortsätta, sa Jansson då.

Annons

I onsdags gick den cypriotiska sajten Protathlima ut med uppgifter om att Omonia Nicosia också har visat intresse för Ola Larsson, som för elva månader sedan slutade som teknisk direktör i Hammarby, och som efter det har jobbat för klubben på konsultbasis och haft ett nära samarbete med Jesper Jansson.

Enligt Aftonbladet blir det Ola Larsson som får jobbet som sportchef i Omonia, något som väntas blir officiellt inom den närmaste veckan. 

Expressen hävdar samtidigt att Omonia Nicosia även vill värva Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg. Enligt tidningen är intresset konkret och Hjelmberg är aktuell för samma roll i den cyprotiska klubben.

Omonia ligger femma i den cypriotiska ligan. Senast man blev mästare var för två år sedan. I laget spelar bland annat Fouad Bachirou och Mix Diskerud, som båda har varit i allsvenskan.

Annons
Publicerad 2023-01-27 kl 14:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto