Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Sonko Sundberg stannar i Sundsvall

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Noah Sonko Sundberg stannar i Gif Sundsvall.
AIK lånar ut mittbacken resten av säsongen, erfar Fotbollskanalen.

Inför årets säsong lånades Noah Sonko Sundberg ut till Gif Sundsvall fram till sommaren. Men AIK:s nye tränare Rikard Norling har funderat på att ta tillbaka mittbacken som gjort en bra vårsäsong. Samtidigt har Sundsvall velat förlänga lånet och förhandlingar mellan klubbarna har pågått ett tag. Nu kan Fotbollskanalen berätta att parterna är överens om att förlänga låneavtalet säsongen ut.

Förra säsongen slog sig Sonko Sundberg fram i AIK och gjorde 24 allsvenska matcher, varav 16 var från start. Men efter att AIK värvat in Jos Hooiveld under sommaren och därefter tagit tillbaka Sauli Väisänen från lån inför säsongen gjorde konkurrensen att både AIK och 20-åringen såg en utlåning som ett bra alternativ.

Under våren har Sonko Sundberg därför spelat med Gif Sundsvall, som han gjort elva allsvenska framträdanden för. Mittbacken har alltså varit ordinarie i tabellsexan.

I dagarna sa AIK:s sportchef Björn Wesström följande till Fotbollskanalen om Sonko Sundberg och hans framtid:

- Vi för en dialog med Sundsvall och kommer att meddela vad vi kommit fram till före den 15:e (juli). Han har varit bra i ett välfungerande lag. Det har varit en bra tid för honom där hittills.

Se Sonko Sundbergs drömmål mot Östersund i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-03 kl 20:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons