Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Ungdomsledare gripen misstänkt för mutbrott i ungdomsturnering: ”Misstankarna har stärkts”

Allsvenskan

STOCKHOLM. En ungdomsledare greps i förra veckan, misstänkt för att ha försökt muta en ungdomsdomare i S:t Eriks-Cupen.
Och nu har Stockholms Fotbollförbund larmat om fler fall.
- Misstankarna har stärkts, säger polisen Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Nyligen gick Stockholms Fotbollförbund ut med ett pressmeddelande där man skrev att man larmat till polisen om att en domare i ungdomsturneringen S:t Eriks-Cupen blivit uppmanad att mot betalning döma så som personen önskat. 

”StFF ser mycket allvarligt på detta och står i direktkontakt med polisen, dit alla fall anmäls. En polisutredning i detta ärende har redan startat”, skrev förbundet på sin hemsida då.

Nu kan Fotbollskanalen berätta att en ledare för ett ungdomslag i förra veckan greps av polis och att mannen är skäligen misstänkt för mutförsök.

Vi har gjort ett tillslag och plockat in en misstänkt ungdomstränare. Det kan jag säga. Och vi utreder just nu nu, idag, väldigt mycket runt det här, säger polisen Fredrik Gårdare, som leder myndighetens speciella aktionsgrupp mot kriminella inom idrottsvärlden, till Fotbollskanalen.

ANNONS

Gårdare berättar att personen är skäligen misstänkt för mutförsök och att Stockholms Fotbollförbund larmat om flera liknande försök som samma person misstänks för.

- Från början är det ett fall som anmäldes från Stockholms Fotbollförbund och det var det vi agerade omgående på, vi prioriterar detta eftersom utsatt domaren är en ungdom - och under tiden som vi utför den här insatsen så inkommer ytterligare anmälningar från Stockholms Fotbollförbund, säger Gårdare.

Personen greps och förhördes i förra veckan, men anhölls aldrig, och är släppt på fri fot.

Enligt Fredrik Gårdare är all personal i polisens aktionsgrupp just nu upptagen med ärenden gällande matchfixning. 

Publicerad 2019-10-23 kl 15:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto