Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Polisen utreder tolv olika fall av misstänkt matchfixning i Sverige: ”Hela gruppen är upptagen”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Polisens krig mot matchfixning inom svensk fotboll fortsätter.
Just nu används all personal i gruppen som jobbar med idrottsrelaterad brottslighet med just det.
- Vi har flera nya fall, säger polisen Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På onsdagen inleddes hovrättsförhandlingen gällande Dickson Etuhu och ytterligare en person som i tingsrätten friades från misstankarna om att man försökt påverka matchresultatet genom att erbjuda AIK:s Kenny Stamatopoulos pengar. Fotbollskanalen var på plats för att följa rättegången och så var även polisen Fredrik Gårdare, som ledde polisutredningen mot Etuhu och den andre åtalade.

Bland annat presenterade åklagaren ny bevisning i form av en rapport från Sportradar, som man hoppas ska ge tyngd åt att siffran två miljoner, som enligt Kenny Stamatopoulos nämndes under samtalet, inte är orimlig. Enligt rapporten omsätter en allsvensk match i genomsnitt nio miljoner euro, globalt sett.

ANNONS

- Det är inga nya uppgifter från oss. Det är uppskattningar som gjorts på olika sätt av olika experter i spelbranschen. Då får vi upp ungefär de här uppgifterna från olika håll. Att en allsvensk match kan omsätta hundra miljoner och att en särskild allsvensk match kan omsätta betydligt mer. En ungdomsmatch kan omsätta tio miljoner, säger Fredrik Gårdare, som leder myndighetens speciella aktionsgrupp mot kriminella inom idrottsvärlden, till Fotbollskanalen.

Oavsett utgången i hovrätten gällande det aktuella fallet - polisen har mer än någonsin att göra vad gäller olika matcher som misstänks för matchfixning.

- Just nu har vi flera nya fall och hela den särskilda aktionsgruppen som polisen avsatt för idrotten är upptagen med bara matchfixning.

Hur många konkreta fall?
Tolv, som är pågående just nu.

ANNONS

Vilka divisioner?
Alla divisioner.

Enligt Gårdare är det en match i allsvenskan som utreds, den som redan är känd - mötet mellan Kalmar och Elfsborg.

- Sedan är det superettan och olika andra divisioner - och just nu har vi en insats när det gäller S:t Eriks-Cupen och då pratar vi ungdomsdomare. 

Publicerad 2019-10-23 kl 15:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto