Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axén: "Har aldrig varit rädd för att sparkas"

Gais läge såg akut ut och hotet om superettan växte. Det var innan derbysegern senast. Men tro inte att Alexander Axén känner sig lättad över måstevinsten.

- Jag känner ingen lättnad, ingen befrielse, ingenting sådant, säger Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

- Rädd för att få sparken? Men nej, det går inte att tänka så. Det har jag aldrig fruktat. Det går inte att vara rädd för att få sparken i det här jobbet eftersom det är någonting som ingår. Sedan känner jag förtroende från styrelsen som stöttade mig så ifrågasatt jag var förra säsongen.

Gais säsong har utvecklats till en plågsam kamp. Den bitvis lovande våren ebbade snabbt ut med försäljningen av Wanderson. Sedan dess har Gais fall sett hejdlöst ut.

Pressade Axén såg ut att ha provat precis allt av anfallsmixar inför Göteborgsderbyt senast när det äntligen lossnade med 2-1 mot Häcken. Genom det fyra poängs marginal ner till kvaltsrecket inför slutomgångarna.

- Visst sprudlar det i kroppen efter vinsten men vi har inte tagit mer än en seger. Det är fem matcher kvar. Men vi har hela tiden gjort bra matcher, även om vi inte gjort mål så har jag har känt förhoppningar och vilken hög grundkapacitet vi har.
- Sådant gör att man kan ha förhoppningar även om det går tungt.

Din mentor Benny Lennartsson konstaterade efter försäljningen av Wanderson - utan att vara illojal - att han hade svårt att se hur du skulle kunna lösa situationen. Har du känt hopplöshet?
- Men det går ju inte att tänka så. Det är ju så här det fungerar. I bland försvinner spelare och styrelsen gör vad styrelsen måste - men hopplöshet har jag aldrig känt - något sådant har inte varit i fokus för mig överhuvudtaget.

Upplever du den här säsongen som tuffare än den i fjol?
- Det vill jag inte säga. Du får ställa den frågan efter säsongen.

Publicerad 2010-10-01 kl 13:06
Annons
Annons
Annons