POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
15v

Axén om Rosenbergs besked: "Helt klart rätt beslut"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se klippet där Axén uppmanar Rosenberg att fortsätta tidigare i år i spelaren ovan.

Markus Rosenberg fortsätter karriären.
C Mores expert Alexander Axén tycker att det är rätt beslut.
- Jag tycker bara han blir ännu bättre hela tiden, säger Axén.

Markus Rosenberg väljer att fortsätta karriären, då han tidigare i dag skrev på ett nytt kontrakt för 2019. C Mores expert Alexander Axén välkomnar anfallarens besked.

- Det är helt rätt beslut. Hans känsla i kroppen är svårt för mig att känna men så som jag ser på honom märker jag inte ett dugg att han har blivit äldre. Snarare tvärtom, jag tycker bara att han blir ännu bättre hela tiden, han blir smartare, han vet hela tiden vad han ska göra och är ju framförallt bra på att göra andra bra, säger Axén till Fotbollskanalen.

Vad betyder det för Malmö att han fortsätter?
- Jättemycket. Han är ikon och en fanbärare för Malmö FF. Det kommer alltid göra att så fort han står på planen så tror de alltid att de kan vinna. Det är viktigt bara att han finns.

Axén menar också att Rosenberg har en stor påverkar på anfallarna runt honom och att de kan förbättra sitt spel mycket genom att studera lagkaptenens spel.

Vad betyder han för de andra anfallarna i laget?
- Han är extremt viktigt, han styr och ställer med dem hela tiden. Och han jobbar oerhört hårt varje dag, man märker det med press spel och sådana saker. Han är ingen lirare som går runt utan han jobbar hårt och vill vinna allting. Hans standard sätter nivån på allting och att se den som är bäst också jobba hårdast och också är bra på att styra och ställa och sätt upp de i situationer är såklart att det blir facit för dem. Nivån som gör att de vet att det är den här nivån man måste ha om man ska spela så länge och bli så bra som han är.

Publicerad 2018-11-09 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå