Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axén viftar bort Blåvitts nya självförtroende

Inför Gais - IFK Göteborg:

Blåvitt på uppåtgående. Eller? Alexander Axen är tveksam och inte alls säker på att IFK:s problem är över inför kvällens derby.

GAIS

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Joel Johansson (s), Richard Ekunde (s), Jonas Lundén (s), Tommy Lycén (a).

Preliminär laguppställning: Dime Jankulovski - Calum Angus, Hallgrimur Jonasson, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Mervan Celik, Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Eyjolfur Hedinsson - Wanderson - Aram Khalili.

Håll ögonen på: Calum Angus. Med både Richard Ekunde och Jonas Lundén på skadelistan kan Calum Angus få chansen på högerbacken. Engelsmannen ser ut att vara tredjevalet på positionen. Intressant att se hur han hanterar Blåvitts starka kantspelare i Stefan Selakovic och Elmar Bjarnason.

Gais-snack:
- Vi svänger om i backlinjen mycket och det kommer vi göra nu också, säger tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.se om försvarsskadorna.

- Det är några poäng som vi hade kunnat ta på grund av att försvarare varit borta, säger Axén men påpekar att laget ändå klarat sig bra:
- Jag är inte säker på att IFK Göteborg har så bra förtroende som vi efter bara en seger, säger han självsäkert.

- Men de är storfavoriter så klart eftersom de är tippade svenska mästare. Göteborg är ett riktigt bra lag och nu när det inte gått som det ska tror alla att det här blir lätt. De har fortfarande samma spelare och tränare som förut.

IFK GÖTEBORG

Skador/avstängningar: Tobias Hysén, Erik Lund (s), Fredrik Risp (s), Hannes Stiller (s), Petter Björlund (s), Mikael Dyrestam (s), Kamal Mustafa (s).

Preliminär laguppställning: Kim Christensen - Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson, Nicklas Carlsson - Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Thomas Olsson, Jakob Johansson, Elmar Bjarnason - Robin Söder.

Håll ögonen på: Elmar Bjarnason. Tog verkligen chansen mot AIK. Gjorde mål och var inblandad i det mesta framåt. Den tekniske islänningen lär få förtroendet på kanten igen.

IFK Göteborg-snack:
- Inte varit bortskämda på sistone, så det var bra med en seger, säger tränare Jonas Olsson till FotbollDirekt.se om 4-0-segern mot AIK.

- I stort sett från försvarsspel till anfallsspel är vi nöjda med. Vi har ett bra försvarsspel och har ett spel som skapar energi.

- Gais har gjort det väldigt bra. De har försvarat sig bra och Wanderson är skicklig och de är bra på fasta situationer. Mycket vi ska se upp med. Gais har en bra organisation i kombination med individuellt skickliga spelare.

- Viktigt att vi ser upp med oss själva också och gör en lika bra insats som mot AIK. Men sväva iväg kommer vi inte göra med tanke på tabelläget.

FotbollDirekt kommenterar:
- IFK Göteborg fick äntligen igång ett starkt spel mot AIK då man vann med 4-0. Men båda lagen lär ha gott självförtroende då Gais minsann har fyra raka utan förlust.

- Gais har haft stora skadeproblem på försvarssidan, men ändå hållit tätt. Nu får man dessutom tillbaka stabile kaptenen Fredrik Lundgren. Notera också att Aram Khalili kan ersätta avstängde Tommy Lycén på topp.
- Mest snack i IFK Göteborg inför derbyt har handlat om Elmar Bjarnasons storartade insats mot AIK och petningen av Gustav Svensson. Blåvitt anser säkert att Sebastian Eriksson hanterar det defensiva mittfältet bäst ensam och så lär ledningen fortsätta resonera ikväll.
- IFK Göteborg kommer säkert försöka attackera på kanterna, där formstarke Bjarnason får sällskap av Stefan Selakovic som var avstängd senast.

- Gais Calum Angus som hittills gått skadad kommer få jobba hårt på högerbacken. Gais främsta motdrag står naturligtvis att finna i Wanderson, som kanske gör sitt sista derby i Gais-tröjan.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2010-05-10 kl 15:17
Annons
Annons
Annons