Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Backar 20 miljoner kronor på driften

Allsvenskan

IFK Göteborg backar cirka 20 miljoner kronor på driften 2019.
Detta enligt GT som skriver att klubben fortsatt har ekonomiska problem gällande driftunderskott.
- Men vi gör ett bra år ur alla perspektiv, säger klubbdirektören Max Markusson till tidningen.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg som tippades i botten kommer sluta sjua i tabellen, men det har sett bättre ut både resultat- och publikmässigt i jämförelse med förra årets allsvenska. 

Årets publiksnittet ligger på 13 066 inför lördagens drabbning med Östersund på Gamla Ullevi, en ökning med cirka 3000 jämfört med ifjol. 

Göteborg har också varit lönsamma på transfermarknaden där Carl Starfelt sålts till Rubin Kazan för tio miljoner kronor och Benjamin Nygren såldes för klubbrekordet 40 miljoner kronor. 

Det gör att klubben kommer visa plusresultat detta år men Blåvitt har fortsatt problem med driftunderskott. Klubbdirektören Max Markusson meddelade att det handlar om cirka 20 miljoner kronor back på driften detta år, enligt GT:s uppgifter.

ANNONS

Markusson vill inte kommentera några summor men säger att driften gått bättre än i fjol.

- Vår målsättning är att minska driftunderskottet ännu mer. Vi har gjort ett bra år ur alla perspektiv, nu gäller det att se hur vi kan förvalta det på ett klokt sätt. Vi har relativt god kontroll och gör budgetavvägningar inför 2020, säger Markusson till tidningen.

De exakta siffrorna presenteras på kommande årsmöte vilket sker i mars.

Enligt GT:s uppgifter kommer driftunderskottet sjunka till 15-17 miljoner kronor nästa säsong. Markusson får frågan om klubben måste sälja spelare i vinter för att klara ekonomin.

- Under nästa år måste vi göra det, det ligger i vår budget. Men i vilken omfattning... där är vi inte helt färdiga. När jag pratar om två tuffa år så ingår det spelarförsäljningar och det är rimligt att anta att det blir försäljningar i vinter, säger Markusson.

ANNONS
Publicerad 2019-10-30 kl 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto