Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Nygren klar för belgisk klubb - för rekordsumma

Allsvenskan

Benjamin Nygren lämnar IFK Göteborg.
Supertalangen är nu presenterad av belgiska Genk.
Blåvitts klubbdirektör Max Markusson säger att det är den största försäljningen i klubbens historia.

1:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Benjamin Nygrens allsvenska mål i år i spelaren ovan.

IFK Göteborgs talangfulle anfallare Benjamin Nygren imponerade under allsvenska vårsäsongen med både mål och assist, vilket lockade till sig intresse från klubbar ute i Europa. Nygren besökte i början av juni belgiska klubben Genk, men återvände sedan, efter semester, nyligen till Göteborg igen. 

Nu meddelar Genk och IFK Göteborg att affären är klar - och att Nygren ansluter till klubben. Kontraktet är skrivit till och med 2024, meddelar Genk på sin hemsida.

- I vanlig ordning kommunicerar eller kommenterar vi inte några summor kring spelare in och ut. Vad vi däremot kan säga om Benjamins övergång är att det innebär den största försäljningen för klubben genom tiderna, säger Max Marksson, klubbdirektör i IFK Göteborg, i en kommentar på föreningens hemsida.

ANNONS

Kennet Andersson, sportchef i Blåvitt:

- Först och främst vill klubben tacka och önska Benjamin stort lycka till med sin framtida karriär. Jag vet att han varit noga med att känna in så att han ska behålla farten i sin utveckling. KRC Genk har givit ett väldigt bra intryck även på mig och jag ser fram emot att besöka klubben och hålla kontakten med alla berörda, säger han i en kommentar på Blåvitts hemsida.

GT uppgav senast under tisdagen att Blåvitt får fyra miljoner euro direkt och att det även finns en prestationsbaserad del i avtalet som är värd en miljon euro. Därmed kan den totala övergångssumman landa på 53 miljoner svenska kronor. Det blir därmed den största försäljningen i Blåvitts historia. 

Benjamin Nygren stod under allsvenska vårsäsongen för fyra mål och fyra assist på tolv seriematcher. 

ANNONS
Publicerad 2019-06-20 kl 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto