POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Backe tveksam till AIK-förvärvet som wingback: "Lite entaktad"

Foto: Bildbyrån/aikplay

AIK har värvat in mittfältaren Robert Taylor, som man även överväger att använda som höger wingback.
Den idén är inte en garanterad succé, menar Finlands tidigare förbundskapten Hasse Backe.
- Jag sätter ett frågetecken kring honom som wingback, säger C More-experten till Fotbollskanalen.

Under tisdagsmorgonen presenterade AIK ett nyförvärv. Klubben hämtar in finländaren Robert Taylor från RoPS. 22-åringen är tänkt att konkurrera på mittfältet och som höger wingback, berättar sportchefen Björn Wesström för AIK:s hemsida.

En som har koll på Taylor är Finlands tidigare förbundskapten och nuvarande C More-experten Hasse Backe, som inte tog ut Taylor till någon A-landslagstrupp under sin tid i Finland men som hade honom på listan över aktuella spelare till vårt grannlands motsvarighet till januariturnén 2016.

Efter att Backe lämnade sin post som förbundskapten för Finland har Taylor debuterat för A-landslaget, just under "januariturnén" tidigare i år.

- Han spelade mest vänster yttermittfältare i RoPS, och gjorde även så i U21-landslaget. Det här är en spelare mer för framtiden, även om han säkert kan vara med och få lite minuter då och då redan nu. Han är väldigt passningsskicklig, har bra spelförståelse, har ett väldigt bra skott och är vass på fasta situationer. Det enda som vi funderade på när vi tog ut våra trupper är hans tempo. Han är ung så det kan hända saker, men han är lite entaktad. Det är inte så lätt att få upp speeden, men man kan ju överleva väldigt bra på sin spelförståelse, säger Hasse Backe om AIK:s nyförvärv.

Taylor har i Finland gjort en hel del poäng och varit ett offensivt vapen för RoPS. Idén om att använda honom som wingback är Hasse Backe inte helt såld på.

- Inledningsvis sätter jag ett litet frågetecken kring honom som wingback, om man spelar 3-5-2. Han är som sagt lite entaktad. Men spelar man med fyra mittfältare och han har en ytterback bakom sig är det inga som helst problem.

Det låter som att du känner att man behöver ha lite tålamod med Taylor i AIK?
- Jag tycker det. Han är inte självklar som startspelare i AIK. Han kommer få fajtas om det. Man måste ge honom lite tid, det är ingen tvekan om det.

Tid ser också Taylor på förhand ut att få på sig. Hans kontrakt med AIK sträcker sig nämligen över 2020.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-04 kl 11:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå