Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bagarns sista match som 39-åring: "Spelat längre än jag tänkt"

Allsvenskan

På lördag gör Patrik Rosengren sin sista allsvenska match som 39-åring. Därefter blir han den åttonde 40-åringen genom tiderna i Sveriges högsta serie.
- Jag har spelat längre än vad jag hade tänkt, säger han.

Fotbollsallsvenskan startade 1924, och sedan dess har det bara varit sju spelare som har varit över 40 år. Nu är antalet på väg att utökas till åtta - på måndag fyller nämligen Mjällbys backklippa Patrik "Bagarn" Rosengren 40 år.

- Det stämmer att jag gör min sista match som 39-åring på lördag. Den främsta orsaken till att jag har spelat så här länge är att jag har klarat mig bra från skador, säger han.

SM-guld med Kalmar FF

Vi går tillbaka nio år i tiden. 2002 gick Kalmar FF upp i allsvenskan. Nykomlingen behövde förstärka försvaret och man gjorde det med en stark huvudspelare från Mjällby. Patrik Rosengren blev en lyckad värvning och var en stor bidragande orsak till att laget etablerade sig i allsvenskan. Inför 2008 bestämde han sig för att göra sin sista säsong i föreningen innan han återvände till moderklubben Mjällby. Avslutningen kunde inte ha blivit bättre: Kalmar FF tog sitt första SM-guld genom tiderna.

Annons

Återkomsten blev minst sagt lyckad. Mjällby vann superettan och tog klivet upp till allsvenskan - för första gången sedan 1985. Avancemanget betydde att Patrik Rosengren förlängde kontraktet och sedan dess har match efter match avverkats.

- Jag har spelat längre än vad jag hade tänkt, men kroppen har varit fräsch och det har givetvis varit viktigt. Jag är väldigt lättränad, säger "Bagarn" som gör sin sista säsong.

- Ja, så är det. Det är slut nu. Jag lägger av efter den här säsongen, säger han.

- Det har gått lite tyngre i år, både för mig och för laget. Det skulle vara den bästa avslutningen att få bidra med att vi hänger kvar i allsvenskan.

Får en del gliringar

TT: Hur ska du fira 40-årsdagen?

- Det blir öppet hus hemma hos mig. Det är svårt att planera in någon helg att ha fest på när man spelar så tätt.

Annons

TT: Blir du påmind av lagkamraterna att du fyller 40 år? - Ja, det kommer en hel del gliringar, men det är med glimten i ögat.

Andréas Sundberg/TT

Publicerad 2011-07-22 kl 18:58

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto