Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen-förvärvet om tuffa konkurrensen: "Finns väl ingen klubb i Sverige som har ett så bra offensivt lag"

Allsvenskan

Filston Mawana förstärkte i veckan Hammarbys anfallsstall.
Nu väntar tuff konkurrens för anfallaren om speltid i allsvenskan. 
"Det finns väl ingen klubb i Sverige som har ett så bra offensivt lag som vi", skriver han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Hammarby presenterade i veckan ytterligare en anfallare till en redan namnkunnig anfallsbesättning - Filston Mawana, 18, från Hoffenheims akademi. Den tidigare Malmö FF-anfallaren har under senaste året rehabiliteringstränat efter en korsbandsskada från i februari i fjol - och kan snart åter vara redo för matchspel igen. 

"Jag blev klar med rehaben i Tyskland, mår bra och även i knäet. Nu är det bara att komma in i träning sakta men säkert", skriver han till Fotbollskanalen. 

Mawana berättar vidare om varför han valde att skriva på för Hammarby. 

"Hammarby är i en fas där man vill bygga något stort och jag kan inte tänka mig bättre förutsättningar än de Hammarby lagt fram. Jag ska bli fit, få spela matcher på olika nivåer och fortsätta min utveckling", skriver han. 

ANNONS

"Det var väl upplägget på hur det kommer att se ut framåt som lät vettigt för både mig, min familj och min agent. Det kändes rätt att köra på Hammarby", fortsätter han. 

Mawana berättar att han kommer att tillhöra Hammarbys A-trupp framöver. Däremot är det ännu lite oklart var han kommer att spela matcher. Bajens sportchef Jesper Jansson betonade vid övergången att det som gör att Hammarby kan locka till sig en spelare som Mawana är att klubben kan erbjuda spel i både Bajens A-lag, men även i samarbetsklubben IK Frej i superettan och i föreningens U19-lag. 

"Jag kommer att tillhöra A-truppen framöver och sedan får vi se hur mitt knä mår och med matcherna kommer det att bli bra var de än blir och jag ser fram emot det", skriver Mawana.

Hur ser du på konkurrensen om att spela i allsvenskan?

ANNONS
"Det finns väl ingen klubb i Sveriges som har ett så bra offensivt lag som vi. Tankovic, Khalili, Kacaniklic, Djurdjic, Rodic, Sander (Svendsen), Kjartansson. Det är klass och det kommer därför bli väldigt roligt för mig att lära mig av de här spelarna och utvecklas i deras omgivning". 

Vad tror du om dina möjligheter till speltid i allsvenskan?
"Möjligheten finns, men jag fokuserar endast på att bli fit och börja träna för fullt med laget. Vad som händer därefter får vi se".

Publicerad 2019-03-21 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto