Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen svarar på kritiken kring stängda träningar: "En fråga vi måste ta tag i"

Allsvenskan

Hammarby stänger in sig i Marbella i år igen.
Något som har fått ett antal supportrar att reagera.
- Man uppmanar folk att komma och sen möts de av galler, säger Bajen Fans ordförande Kalle Strandberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mattias Fri.

Hammarby befinner sig just nu i Marbella på träningsläger.

Ett hundratal supportrar har bokat resor till den spanska turistorten för att se de grönvita träna och spela match. Men när det gäller det förstnämnda kommer fansen gå bet i mångt och mycket.

Bajen har nämligen beslutat att stänga majoriteten av alla träningar, och majoriteten av respektive träningspass, som kommer att genomföras under lägret. Ett beslut som har fått ett antal fans att rasa på sociala medier.

När Fotbollskanalen når Kalle Strandberg, ordförande i supporterföreningen Bajen Fans, ger han sin syn av situationen:

- Det är inte så påtagligt utan mer en känsla, men folk är upprörda. Folk känner sig lite lurade nästan, kan man säga. Man har uppmanat att "Kom, res hit. Det blir kul" och sen när folk faktiskt åker dit så möts de av galler. Där finns en stor del av besvikelsen, säger Strandberg.

ANNONS

Det är bristen på kommunikation snarare än att träningar stängs?
- En blandning, egentligen. Det finns väl till viss del en förståelse för att man vill ha matchförberedande träning och kanske slipa på någon variant som man vill hålla för sig själv, vad vet jag. Absolut. Men det är just att man inte har sagt ett ljud om det och sen är det stängda träningar helt plötsligt. Det finns inte någon förklaring till varför det är stängt.

Kalle Strandberg berättar vidare att Bajen Fans planerar att inleda en dialog med Hammarby om stängningarna, samtidigt som man också överväger att skriva en motion till årsmötet.

- Vi har flera olika spår kring hur vi kommer att gå vidare med det här. Främst vill vi få till en dialog med klubben och prata om saken som vuxna människor. Det finns ett problem och då är det bra om man pratar om det och reder ut det. Fungerar inte det har vi pratat om att eventuellt skriva en motion där vi får försöka konkretisera hur tillgängligheten ska vara för supportrar, säger Strandberg och fortsätter:

ANNONS

- Men just det kräver lite tankeverksamhet. Som sagt, det finns en förståelse för att vissa träningar ska vara stängda. Det är bristen på information som skaver mest hos supportrarna. Men det är subjektivt då. Det är min känsla. Just att det är så oanmält. Hade man sagt något innan hade det säkert funnits en större förståelse, för sporten är ändå det främsta.

Att Hammarby stänger träningar under Marti Cifuentes är inget nytt. Det gjorde man även på försäsongslägret förra året. Bajens ordförande Mattias Fri berättar för Fotbollskanalen att klubben har tagit del av kritiken under dagen, men menar samtidigt på att frågan är svår att hantera.

- Jag fick höra om det i dag på morgonen men det är jättesvårt att säga något om för mig eftersom jag inte vet några detaljer än. Jag har ingen detaljkunskap, men uppenbarligen har vi en fråga här som vi måste ta tag i, säger ordförande Mattias Fri till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Det jag kan säga generellt är att vi har haft frågan uppe vid flera olika tillfällen tidigare. Det gäller att ha en balans. Vi är medlemsägda och ska vara öppna och tillgängliga, men å andra sidan rör det en arbetsmiljö som ska vara professionell för professionella elitidrottare.

Mattias Fri hänvisar ytterligare frågor vidare till vd Richard von Yxkull, som inte har återkommit.

Fotnot: Fotbollskanalen söker Richard von Yxkull.

Publicerad 2023-01-25 kl 13:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto