Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajens ordförande om sommarfönstret: "Viktigt att inte bli för impulsiv"

Allsvenskan

Svaga resultat och uppgifter om internt missnöje.
Då manar Hammarbys ordförande Mattias Fri till tålamod.
"Men just nu handlar det om att lägga långsiktiga mål temporärt åt sidan", skriver han i ett öppet brev.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån och Claudio Bresciani/TT.

Hammarby tar tre raka matcher utan seger i allsvenskan och ligger för tillfället i botten av tabellen, med endast tolv inspelade poäng på elva matcher. När de grönvita senast föll hemma mot IFK Värnamo med 2-0 blev man utbuad av sina supportrar på Tele2 Arena.

Samtidigt har Aftonbladet rapporterat att det finns ett missnöje inom Bajens spelartrupp gentemot huvudtränare Marti Cifuentes. Avgående sportchef Jesper Jansson har dock dementerat att så är fallet.

- Det är ingenting jag har hört någonting om. Det tror jag inte att det finns, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Nu väljer Hammarbys ordförande Mattias Fri att tala direkt till supportrarna. I ett öppet brev signerat "Ordförande har ordet: 'Tillsammans ska vi verka för att vända på utvecklingen'" ger han sin syn på de grönvitas svaga inledning på säsongen.

Annons

Men han passar även på att deklarera klubbens fulla stöd till Marti Cifuentes.

"Det finns ingen enskild faktor som är orsaken till att det därefter gått trögare för laget spel- och poängmässigt. Som vår lagkapten Nahir Besara uttryckte det, i en intervju efter senaste matchen, så handlar det mycket om att se oss själva i spegeln och hitta tillbaka till vad som är Hammarby. Från styrelsens håll handlar det om att ge den sportsliga ledningen de bästa förutsättningarna för att kunna råda bot på en negativ trend", skriver han och fortsätter:

"Just nu handlar det om att lägga långsiktiga mål temporärt åt sidan och på kort sikt fokusera på att hitta tillbaka till vårt spel och vinna matcher. Det gör vi genom att ge truppen, vår chefstränare och den övriga sportsliga ledningen vårt fulla stöd och skapa bästa möjliga förutsättningar".

Annons

Fri skriver också:

"Med det sagt arbetar vi parallellt med nästa steg i vår sportsliga vision och tittar på hur den sportsliga ledningen framöver ska se ut. Vi har sen tidigare en grundläggande strategi om att den sportsliga kontinuiteten ska kontrolleras av klubben och inte ligga hos enskilda individer. Arbetet har pågått ett tag, men har intensifierats efter Jesper Janssons uppsägning. Vi kommer att presentera vad vi landat i, vilka positioner och personer som tar rodret för herrlagets sportsliga organisation allt eftersom vi kan. Vi har en långsiktig strategi som vi tror på, som tagit oss väldigt långt på några få år, och den ska vi fortsätta att förfina och vidareutveckla".

Avslutningsvis öppnar Mattias Fri för att Hammarby kan komma att förstärka truppen i sommar, även om supportrarna inte ska förvänta sig något storspenderande.

Annons

"I sommar går vi in i ett nytt transferfönster och även här är det viktigt att inte bli för impulsiv som klubb. Det kan såklart bli några spelarövergångar både in i och ut ur klubben och den sportsliga ledningen gör kontinuerligt analyser av vad som eventuellt saknas i befintlig trupp", skriver Fri.

"Men med det sagt kommer vi precis från två transferfönster med ganska hög spelaromsättning för herrlaget och nu handlar det mycket om att bygga på kontinuitet och förtroende. Vi har en otrolig potential i befintlig trupp och vi ska inte sluta tro på den för att vi stött på några initiala motgångar".

Hammarby ställs härnäst mot Halmstads BK på Örjans vall, innan BP gästar Tele2 Arena i sista matchen före sommaruppehållet.

Läs hela Mattias Fri öppna brev här

Publicerad 2023-06-01 kl 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto