Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajens sportchef öppnar för tillskott i ledarstaben: “Absolut”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Milos Milojevic är ny huvudtränare i Hammarby.
Och om han vill är klubben redo att ta in ytterligare personer på ledarsidan.
- Absolut är vi öppna för det, säger Bajens sportchef Jesper Jansson.

Foto: Bildbyrån

I förra veckan meddelade Hammarby att Stefan Billborn får sparken med omedelbar verkan - och under söndagen presenterades hans ersättare Milos Milojevic, som närmast kommer från rollen som assisterande tränare i Röda Stjärnan. 

Under sin sejour i Hammarby ackompanjerades Billborn av Joachim Björklund som assisterande tränare och än så länge är VM 94-hjälten kvar i Hammarby. Och i nuläget finns inga planer på att han ska lämna, berättar Jesper Jansson. 

- Han är kvar som det ser ut nu, absolut. Vi har bytt headcoach, det är det vi har gjort nu, säger Bajens sportchef under en pressträff på måndagen. 

ANNONS

Milojevic själv ser fram emot att jobba med Björklund och tror att de bägge kan lära av varandra. 

- Det finns experter och bra människor som jobbar kring laget. Min uppgift är att se hur mycket jag kan använda dem. Det är inte en enmannashow. Det handlar inte om mig utan om laget. Jag ställer krav på mig själv och på andra. Vi får se om vi kan arbeta med varandra allt eftersom, men “Jocke” har jättebra erfarenhet från spel på toppnivå som spelare. Det har inte jag och jag är öppen för att lära mig och jag tror att jag kan hjälpa honom att utveckla sig och vi kan se om det passar med klubbens strategi. Det får vi se efter ett tag och vi får se om vi behöver en till eller inte. Jag fokuserar på kort och lång sikt, säger Bajens nye tränare. 

Om sportchef Jansson är öppen för att ändra i ledarstaben? Det säger han så här om:

ANNONS

- Absolut är vi öppna för det. Men Milos måste lära känna klubben och folket som finns redan. Vi vet om att det finns en potential bland spelarna och organisationen så det gäller att utnyttja folket på bästa sätt. 

Milojevic gör sin första tävlingsmatch som huvudtränare i Hammarby den 4 juli då Bajen tar emot Halmstads BK på hemmaplan i allsvenskan.

Publicerad 2021-06-14 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto