Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Bangura är AIK:s störste talang någonsin''

Nebojsa Novakovic tokhyllar Mohammed Bangura.
- Han är redan för bra för allsvenskan och den störste offensive talang AIK någonsin haft, säger tränaren..

- Han är redan bättre än en sådan som Wilton (Figueiredo), det är säkert - och han blir hela tiden bara bättre och bättre, säger Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.
Mohamed Banguras genombrott i fjol framstår mer och mer som ett stycke allsvensk fotbollshistoria.

För Novakovic säger det allt att - som han gjorde förra sommaren - gå från division I, till allsvenskan, till Champions League - inom loppet av nio dygn. Dagar som dessutom direkt gjorde Bangura till en absolut nyckelspelare.

Under vintern - utan matcher - har hans namn fortsatt att växa och för några veckor sedan lockade en rysk klubb (Lokomotiv Moskva) med ett bud på inte långt i från 30 miljoner kronor.

Men hur lovande det än sett ut så här långt så är den nygamle AIK-tränaren övertygad om att Sierra Leones landslagsman blir som en klass bättre den här säsongen. Som senast gjorde han båda målen när AIK i går slog Syrianska med 2-0.

- Han är redan för bra för allsvenskan och den störste offensive talangen AIK någonsin haft. Budet i från Ryssland var säkert bra och rysk fotboll håller hög klass men han kommer att få bud från mycket större klubbar i någon av de stora ligorna, tror Nebojsa Novakovic.

Han är för dig den störste talang AIK har haft?
- Ja, offensivt är han det. Det är lätt att se hur bra han är. Han är stark och kraftfull och vet hela tiden exakt hur han ska göra och hur han ska använda sin kropp. Han har under vintern blivit ännu snabbare på att komma till avslut, säger Novakovic och fortsätter:

- Visst, han saknar en del snabbhet men det tar han igen så smart han hela tiden går in i situationer.

Du ser honom redan som för bra för allsvensk fotboll?
- Jag har ju egentligen inte sett honom så mycket - men, ja, det känner jag redan. Han för bra för allsvenskan, även om jag förstås hoppas vi får behålla honom så länge som möjligt.

Och då har du ändå bara hunnit se honom live i någon enstaka match?
- Men det räcker med att se honom på träning. Han jobbar hårt - hela tiden. Från träning till träning. Han vill i bland nästan för mycket. Jag vill egentligen inte säga för mycket men han kommer att bli otroligt bra och i år spelar han dessutom i ett bättre AIK än förra säsongen, säger Novakovic och skrattar till.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-02-20 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons