Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Banguras passning till Bangura: "Kommer få höra att jag leder över honom nu"

Allsvenskan

Två mål på en dryg minut bäddade för AIK:s 3-0-seger mot Mjällby.
Två mål av Ibrahim "Teteh" Bangura såg till att ingen saknade hans skadade namne Mohamed.
-Han kommer att få höra att jag leder över honom nu.

Sierra Leone-anfallaren Mohamed Bangura var det stora utropstecknet i AIK i fjol, med sex mål på sina tretton matcher. Riktigt så bra är inte jämngamle landsmannen ännu.
Men "den andre Bangura", som i höstas spelade för Köping i division 2, visade sig i alla fall vara en fullgod ersättare på söndagen.

-Det tar nog en två månader för mig att anpassa mig. Mentaliteten är densamma, svenska spelare är tuffa. Men i division 2 var det ibland rätt lätt. Nu är det på allvar, säger 21-åringen.

Både AIK och Mjällby inledde säsongens andra match kontrollerat men avvaktande. Så till den grad att matchens första skott på mål inte kom förrän i den 40:e minuten.

ANNONS
Å andra sidan gick det in. Viktor Lundberg drog till från runt 30 meter - otagbart i Mjällbymålvakten Mattias Aspers vänstra kryss.

Och bara en dryg minut senare, direkt efter avspark, kom Teteh Banguras första allsvenska mål.

-Jag gjorde bara som jag blivit tillsagd. Vi skulle ligga på hårt mot deras försvarare, och så kom ett misstag och jag fick bollen, säger han.

-Sedan såg jag att målvakten kom långt ut från målet, så det var bara att placera den.
"De två Bangura"

Sierra Leone-anfallaren, ersättare för knäskadade namnen Mohamed, nickade med en halvtimme kvar sedan in 3-0 efter en hörna. Mohamed Bangura ska, enligt AIK-tränaren Andreas Alm, kunna vara tillbaka till nästa match. Och så var det här med namnen. Ibrahim Bangura står det hos fotbollsförbundet. I AIK är han känd som Teteh. Han förklarar själv:

ANNONS

-Lagkompisarna skämtade om att jag skulle byta namn till Teteh. Men Mohamed vill inte att jag ska byta, han vill att folk ska säga "de två Bangura", säger han med ett stort leende.

-Så Teteh Bangura blir bra.

Publicerad 2011-04-10 kl 18:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto