Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Bassombeng om succéstarten: Det är bara början

I Kamerun tvingades han att krypa i trappor när han var skadad.
Trots att Eric Bassombeng fortfarande har skadeproblem har han lyft Örebro ur krisen.
-Det här är bara början, säger han till TT.

Tråkfotboll, rekorduselt anfall och solklar nedflyttningskandidat. Örebro mådde i våras lika dåligt som lagets 23-årige anfallare. Samtidigt som Eric Bassombeng kämpade för att bli frisk en muskelbristning gick hans pappa bort i Kamerun. Bassombeng, som värvades från Astres de Douala, satt i lägenhet i Örebro tillsammans med landsmannen Bertin Zé och såg ut över en värld som han aldrig sett tidigare. Landet hade han aldrig hört talas om och kylan var lika svårt att anpassa sig till som språket.
-I Kamerun var det så varmt att vi tränade klockan sju på morgonen. Efteråt drog jag in till centrum och sålde mobiltelefoner med mina kompisar.
-Det var mycket mer liv och rörelse i Kamerun, det tar tid att ställa om men det blir bättre och bättre hela tiden, säger Bassombeng som till slut hittade sig själv igen.
Fastare mark
Samtidigt som han gjorde det tog han Örebro med sig uppåt. Först besegrades svenska mästarna Göteborg med 4-2, sedan blev det 2-2 borta mot tabellettan Kalmar och i söndags chippade Bassombeng in sitt andra mål på kort tid och fastställde kyligt slutresultatet till 2-0 mot tabelltvåan Elfsborg.
Örebro är höstens lag hittills, trots att man bara har fem lag bakom sig i den allsvenska tabellen.
-Men vi har ett uttalat mål att försöka komma bland de åtta bästa, och det ska vi försöka göra, säger den den respektlöse anfallaren.
Stor del av sin offensiv har han gatufotbollen i Kamerun att tacka - samt en av landets största spelare genom tiderna.
-Jag känner Roger Milla väl. Han finns med runt landslaget och har varit med och jobbat med mig i Kamerun.
-Han har lärt mig mycket hur man ska tänka som anfallare och ska vara med på mitt bröllop i november.
"En idol"
Bassombeng, som bara pratar franska, berättar att hans efternamn betyder "en idol". Trots skadebekymmer har han med sitt vita hår och sina orangea skor redan blivit mångas favorit i Örebro.
-Just nu stör fortfarande låret. Jag har en plan jag följer för att bli bättre. I Kamerun tog de inte hand om en på samma sätt när man var skadad. Där fick vi krypa på alla fyra upp för läktartrapporna bara för att hålla igång. Nu har jag ett specialprogram vi följer.
-Nu hoppas jag få vara hel och kunna slå mig in i Kameruns VM-lag 2010. Det här är bara början.

TT

Publicerad 2008-08-25 kl 16:08
Annons
Annons
Annons